11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Γεμάτο το τηλεοπτικό πρόγραμμα με ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση:

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του.

Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Ant1, Κυριακή 22/1, στις 21:00

«Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική κωμωδία – Ο Αντώνης Τσιλιβίκης, ένας απερίγραπτα τσιγκούνης εργολάβος οικοδομών, παραμελεί το σπίτι του και τη γυναίκα του Ελένη και την υποχρεώνει να πει ψέματα στον πλούσιο θείο της στην Αμερική, Πήτερ, προκειμένου να εξακολουθήσει να στέλνει μια μηνιαία οικονομική βοήθεια. Όμως εντελώς ξαφνικά ο θείος ειδοποιεί ότι έρχεται στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, ο Αντώνης μεταμφιέζεται σε έναν συνταξιούχο ονόματι Μπεϊζάνη, που δήθεν νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι…

Παίζουν: Βέγγος Θανάσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Λινάρδου Νίκη, Μούτσιος Γιώργος, Νικολαϊδης Δημήτρης, Σαμπάχ Σούλη, Βογιατζής Γιάννης, Τζίφος Γιώργος, Πλατής Νικήτας, Καρρά Ματίνα, Κωνσταντάρα Μίτση, Σούλη Βιολέτα, Μωραϊτης Γιάννης.

*Star, Κυριακή 22/1, στις 21:00

«Δύο Εγκλήματα Κάτω Από Τον Ήλιο» (1982) σκηνοθεσία Γκάι Χάμιλτον

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίο – Οι διακοπές έγιναν συνώνυμο του εγκλήματος… Ποιος στραγγάλισε τη νεαρή κακομαθημένη σούπερ σταρ του Μπρόντγουεη ενώ έκανε ηλιοθεραπεία σ΄ ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου;

Όλοι οι ύποπτοι έχουν πολύ καλούς λόγους να επιθυμούν το θάνατό της, έχουν όμως και εξίσου ισχυρά άλλοθι.

Παίζουν: Πίτερ Ουστίνοφ, Νίκολας Κλέι, Τζέιμς Μέισον, Τζέιν Μπίρκιν, Μάγκι Σμιθ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 22/1, στις 21:30

«Επίθεση στη Γουόλ Στριτ» (2013) σκηνοθεσία Ούβι Μπολ

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζίμ, πρώην στρατιώτης, ζει τώρα στη Νέα Υόρκη ως οδηγός χρηματαποστολών, προσπαθώντας να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Καθώς η σύζυγός του αναρρώνει από μια παραλίγο μοιραία ασθένεια, η ήσυχη ζωή τους ανατρέπεται, όταν η οικονομική κρίση του 2008 αρχίζει να φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων. Όλων, εκτός κάποιων που προσπαθούν να πλουτίσουν τώρα από αυτή, εις βάρος των πιο αδύναμων.

Καθώς ο Τζιμ βλέπει ότι δεν μπορεί να πληρώσει την ιατρική ασφάλεια της γυναίκας του και αρχίζει να χάνει ό,τι με τόσο κόπο έχτισε, όπως πολλοί άλλοι γύρω του, αποφασίζει να δώσει τη δική του απάντηση στην αδικία, με ένα τρόπο που κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να τολμήσει.

Παίζουν: Ντόμινικ Περσέλ, Έριν Κάρπλεκ, Έντουαρντ Φέρλοκ, Κιθ Ντέιβιντ, Μάικλ Παρέ, Τζον Χερντ, Λόχλιν Μονρό, Έρικ Ρόμπερτς.

*Alpha, Κυριακή 22/1, στις 22:00

«Ο Λιποτάκτης» (1988) σκηνοθεσία Γιώργος Κόρρας, Χρήστος Βούπουρας

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η ταινία διασχίζει τη γεωγραφία της ομοφυλοφιλίας, στην Ελληνική επαρχία του ΄80, στηριγμένη στην ωμότητα των διαλόγων και το σενάριό της, για να διεισδύσει στο εσωτερικό των ηρώων και του κοινωνικού μικρόκοσμου, γυρεύοντας να συναντήσει την αυθεντικότητα και την ποίηση της καθημερινής ζωής.

Η ομοφυλοφιλική σχέση δύο νέων, του Χρήστου και του Μανώλη.
Ο Χρήστος πηγαινοέρχεται στην Αθήνα από την κωμόπολη στην οποία γεννήθηκε και νιώθει να γοητεύεται από τον κόσμο και όσα ζει, αλλά δεν μπορεί να μη νιώθει και αποστροφή για όλα όσα του συμβαίνουν.
Ο Μανώλης έχει κηρυχτεί λιποτάκτης και επιστρέφει στο πατρικό του, όπου αφομοιώνεται σιγά σιγά από τον εύκολο πλουτισμό, την υποκρισία και τον μικροαστικό κοινωνικό περίγυρο.

Παίζουν: Στέλιος Παύλου, Στέλιος Μάινας, Τούλα Σταθοπούλου, Λεωνίδας Νομικός, Μάγδα Τσαγγάνη, Γιώργος Γιαννόπουλος Σίντα Στεφανοπούλου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 22/1, στις 23:10

«Demolition Man» (1993) σκηνοθεσία Μάρκο Μπραμπίγια

Δράσης – Λος Άντζελες, 1996.

Ο σκληροτράχηλος αστυνομικός Τζον Σπάρταν είναι αποφασισμένος να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τον ψυχοπαθή εγκληματία Σάιμον Φίνιξ. Και ενώ τελικά η επιχείρηση σύλληψης του Φίνιξ από τον Σπάρταν στέφεται με επιτυχία, η δολοφονία αθώων πολιτών από τον πρώτο αναγκάζει τις Αρχές να αποδώσουν την ευθύνη στον Σπάρταν.

Ο αστυνομικός καταδικάζεται να καταψυχθεί σε κρυογενετική κάψουλα για αόριστο χρονικό διάστημα.

Σεν Άντζελες, 2032.

Η φτώχεια και η εγκληματικότητα έχουν εξαλειφθεί και επικρατεί η ευημερία. Μέσα σ’ αυτό το γαλήνιο κλίμα, ο Τζον Σπάρταν επανέρχεται στην ενεργό δράση, αφού η αστυνομία αδυνατεί να λύσει το μυστήριο μιας σειράς αποτρόπαιων φόνων και τρομοκρατικών ενεργειών. Ο ριψοκίνδυνος αστυνομικός θα αντιληφθεί πως πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται ο παλιός του αντίπαλος, ο Σάιμον Φίνιξ, που είχε κι αυτός καταψυχθεί, αλλά εξαιτίας ενός μοιραίου λάθους, κατάφερε ν’ αποδράσει από τη «φυλακή» του.

Αποφασισμένος να πάρει την εκδίκησή του, ο Σπάρταν δεν θ’ αργήσει να έρθει αντιμέτωπος με τον Φίνιξ…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Γουέσλι Σνάιπς, Σάντρα Μπούλοκ, Νάιτζελ Χόθορν, Ντένις Λίρι.

*Star, Κυριακή 22/1, στις 23:15

«Διχασμένος» (2016) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Κέβιν είναι ένας νεαρός, που πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Όταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια. Αν και ο Κέβιν έχει εξωτερικεύσει τις 23 διαφορετικές προσωπικότητες στην έμπιστη ψυχίατρο του, δρ. Φλέτσερ, υπάρχει ακόμα μία, η 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, το «τέρας», που είναι έτοιμη να ξεπροβάλλει και να κυριαρχήσει πάνω σε όλες τις άλλες…

Παίζουν: Τζέιμς Μακ Αβόι, Άνια Τέιλορ Τζόι, Χέιλι Λου Ρίτσαρντσον, Μπραντ Γουΐλιαμ Χένκε.

*Ant1, Κυριακή 22/1, στις 23:30

«Σε Επικίνδυνο Έδαφος» (1994) σκηνοθεσία Στίβεν Σίγκαλ

Περιπέτεια – Ο Φόρεστ Ταφτ και ο Χιου Πάλμερ εργάζονται για λογαριασμό μιας εταιρίας διύλισης πετρελαίου στην Αλάσκα, διευθυντής της οποίας είναι ο φιλόδοξος Μάικλ Τζένινγκς.

Η εύρεση μιας δισκέτας από τον Χιου, που ενοχοποιεί τον Τζένινγκς για παράλειψη των μέτρων ασφάλειας με συνέπεια τη μόλυνση του περιβάλλοντος, έχει ως τραγικό αποτέλεσμα τη δολοφονία του πρώτου από ανθρώπους του Τζένινγκς.

Όταν ο Ταφτ αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση της δολοφονίας του φίλου του, μπαίνει κι αυτός στο στόχαστρο του Τζένινγκς όμως η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του αποτυγχάνει και ο Ταφτ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Μάικλ Κέιν, Τζόαν Τσεν.

*Star, Κυριακή 22/1, στις 01:45

«Extinction» (2015) σκηνοθεσία Μιγκέλ Άνχελ Βίβας

Δράσης Περιπέτεια – Μέσα σε μία νύχτα κόσμος, όπως τον ξέρουμε, σταμάτησε να υπάρχει όταν ξεκίνησε ο ραγδαίος Aφανισμός των ανθρώπων.

Οι μόνοι επιζήσαντες: Δύο άντρες που τους ενώνει αμοιβαίο μίσος και ένα παιδί.

Εννέα χρόνια μετά την εξάπλωση του ιού που μετέτρεψε όλους τους ανθρώπους σε λυσσασμένα, δολοφονικά ζόμπι, ο Πάτρικ (Μάθιου Φοξ), o Τζακ (Τζέφρι Ντόνοβαν) και η 9χρονη κόρη του Λου (Κουίν Μακκόλγκαν), κατάφεραν – καλά κρυμμένοι – να επιβιώσουν, σε μια αποκλεισμένη από το χιόνι πόλη, τη Χάρμονι.

Όταν βγουν από την κρυψώνα τους, συνειδητοποιούν ότι τα ζόμπι εξαφανίστηκαν, αλλά έχουν αφήσει παντού ίχνη τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε έναν νέο Αφανισμό του ανθρώπινου είδους.

Ο φόβος τους μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο καθώςο νέος Αφανισμός τους περικυκλώνει…

Όταν οι μολυσμένοι από τον ιό επιστρέφουν, οι δύο άντρες θα χρειαστεί να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να πολεμήσουν ο ένας πλάι στον άλλο.

Παίζουν: Μάθιου Φοξ, Τζέφρι Ντόνοβαν, Κουίν Μακκόλγκαν, Βαλέρια Βερό, Κλάρα Λάγκο, Εντουάρντο Φεντριάν.

*Mega, Κυριακή 22/1, στις 01:50

«Ερωτευμένος Σαίξπηρ» (1998) σκηνοθεσία Τζον Μέιντεν

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ο Σαίξπηρ βρίσκει τη μούσα του, που θα τον εμπνεύσει να γράψει το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, στο πρόσωπο μιας αριστοκράτισσας, αγνοώντας ότι συμμετέχει στο θίασό του μεταμφιεσμένη σε άνδρα.

Παίζουν: Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζόζεφ Φάινς, Τζέφρι Ρας, Τζούντι Ντεντς, Μπεν Άφλεκ, Τομ Γουίλκισον, Σαιμον Κάλοου, Κόλιν Φερθ, Ιμέλντα Στάτον.

*Alpha, Κυριακή 22/1, στις 02:00

«Παίζοντας με τη Φωτιά» (2019) σκηνοθεσία Αντι Φίκμαν

Κωμωδία – Όταν ο πυροσβέστης Τζέικ Κάρσον (Τζον Σίνα) και η ελίτ ομάδα του ειδικών πυροσβεστών (Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζάμο και Τάιλερ Μέιν) έρχονται να διασώσουν τρία αδέρφια (Μπριάνα Χίλντεμπραντ, Κρίστιαν Κόνβερι και Φίνλεϊ Ρόουζ Σλέιτερ) από μια καταστροφική πυρκαγιά, αμέσως συνειδητοποιούν ότι καμιά εκπαίδευση ως τώρα δεν θα μπορούσε να τους προετοιμάσει για την πιο δύσκολη δουλειά τους – να γίνουν μπεϊμπισίτερ.

Οι πυροσβέστες αδυνατούν να εντοπίσουν τους γονείς των παιδιών και ενώ τους συμβαίνουν τα πάνω-κάτω στη ζωή και στη δουλειά τους, γρήγορα μαθαίνουν ότι τα παιδιά – όπως οι πυρκαγιές – είναι άγρια και απρόβλεπτα.

Παίζουν: Τζον Σένα, Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζιάμο.

*Skai, Κυριακή 22/1, στις 02:30