Συνάντηση Νεανικής Ποίησης στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς

Συνάντηση Νεανικής Ποίησης στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς

Το  Μουσικό Σχολείο Καστοριάς διοργανώνει την 1η Συνάντηση  Νεανικής Ποίησης για μαθητές και μαθήτριες ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, και ώρες 10:00 έως 13:00.  Μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες που αγαπούν την ποίηση, έχουν κλίση στην δημιουργική γραφή ή θέλουν να πειραματιστούν σε αυτή και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης.

Γενικοί όροι συμμετοχής:

Κάθε συμμετέχων/ουσα συνθέτει ένα ποίημα έως δύο σελίδες το πολύ. Το ποίημα πρέπει να είναι πρωτότυπο, έως δύο σελίδες το πολύ και να μην έχει διαβαστεί σε άλλη δημόσια εκδήλωση, να μην έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ή κοινοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Δεκτές θα γίνουν όλες οι δημιουργίες ανεξαρτήτως ύφους, τεχνικής, θεματολογίας. Προηγούμενη ενασχόληση με την ποίηση δεν είναι απαραίτητη. Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής του ποιήματος κι ενός σύντομου βιογραφικού (έως 50 λέξεις) είναι η 20η Φεβρουαρίου 2023.

Η συνάντηση δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Τα παιδιά που συμμετέχουν διαβάζουν το ποίημα που έγραψαν κι έχουν έτσι την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα σε ό,τι απασχολεί τη νέα γενιά.

Σχετικό e mail με αναλυτικές πληροφορίες έχει σταλεί ήδη από το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς σε όλα τα σχολεία του Νομού Καστοριάς καλώντας τους εκπαιδευτικούς (δασκάλους, φιλολόγους) να ενημερώσουν τους μαθητές σχετικά με την Συνάντηση Νεανικής Ποίησης και να τους κατατοπίσουν/βοηθήσουν στην προετοιμασία τους.

Επιδιωκόμενοι στόχοι είναι:

  • Να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες με τον ποιητικό λόγο
  • Να αναγνωρίσουν την σπουδαιότητα της Ποίησης ως κοινό τόπο όλων των ανθρώπων και των πολιτισμών
  • Να εκφράσουν ανησυχίες, προβληματισμούς, οράματα της νέας γενιάς μέσω του ποιητικού λόγου
  • Να καλλιεργήσουν τη γλώσσα, την φαντασία, την δημιουργικότητά τους
  • Να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία και η δημιουργική γραφή
  • Να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η αυτοπεποίθηση των μαθητών/τριών μέσα από τη δυνατότητα ανάδειξης του προσωπικού τρόπου έκφρασης
  • Να καλλιεργηθούν σχέσεις συνεργασίας με σχολεία της περιοχής
  • Να αναπτυχθεί διάλογος των τεχνών (ποίηση-μουσική)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς (mail@gym-mous-kastor.kas.sch.gr, https://mskastorias.gr/, 24670 28605).

Η Διευθύντρια
του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς

Βαρβάρα Μπελερή