7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Ατρόμητος Joe» (2001) σκηνοθεσία Τζον Πασκουίν

Κωμωδία – Ο Τζο Σέφερ (Τιμ Άλεν) είναι πρόσφατα διαζευγμένος και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μια μάλλον αδιάφορη εργασία, καθώς έχει την επιμέλεια της κόρης του. Όταν όμως σε έναν καβγά του με συνάδελφο για μια θέση στο πάρκιν δέχεται ένα ταπεινωτικό χτύπημα μπροστά στην κόρη του, ο Τζο αποφασίζει ότι ήρθε η στιγμή να… ανασυντάξει δυνάμεις και τη χαμένη του αυτοπεποίθηση για να δείξει σε όλους ποιος πραγματικά είναι! Κάτι που δε θα αργήσει να γίνει.

Παίζουν: Τιμ Άλλεν, Τζούλι Μπόουεν, Κέλι Λιντς, Τζιμ Μπελούσι, Χέιντεν Πανετιέρ.

*Open, Τρίτη 24/01 στις 21:00

«Ο Φαντομάς» (1964) σκηνοθεσία Αντρέ Υνεμπέλ

Αστυνομική Κομεντί Περιπέτεια – Ο μυστηριώδης Φαντομάς τρομοκρατεί τη Γαλλία. Ο επιθεωρητής Ζυβ, με τη βοήθεια ενός ρεπόρτερ που ονομάζεται Φαντόρ και ενός υπέροχου φωτογράφου, αποφασίζει να βάλει τέλος στις επιχειρήσεις του εγκληματία.

Όμως ο Φαντομάς αντεπιτίθεται. Οι τρεις δυνάμεις του νόμου μπερδεύονται, ξεγελιούνται και απαγάγονται κατά τη διάρκεια των τρομακτικών περιπετειών τους.

Παίζουν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Μαρέ ,Μιλέν Ντεμονζό, Ρομπέρ Νταλμπάν, Πιέρ Κολέτ, Αντρέ Μπατέν, Αντρέ Ντυμάς.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 24/01 στις 22:00

«Κόντρα σε όλους» (2019) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Δράσης – Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ πρωταγωνιστούν στην ταινία «Κόντρα σε Όλα (Ford v Ferrari)», που είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του οραματιστή Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι (Ντέιμον) και του ατρόμητου Βρετανού οδηγού Κεν Μάιλς (Μπέιλ).

Ο Χένρι Φορντ ο 2ος φλέγεται να αποδείξει την ανωτερότητα της Φορντ στα αγωνιστικά αυτοκίνητα απέναντι στην Σκουντερία Φερράρι και δημιουργεί μια ομάδα από Αμερικανούς και Βρετανούς μηχανικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, με επικεφαλής τον σχεδιαστή Κάρολ Σέλμπι και τον οδηγό αυτοκινήτων Κεν Μαίλς.

Ο στόχος: να τερματίσουν πρώτοι στον αγώνα 24 Ωρών του Λε Μαν του 1966 στην Γαλλία.

Ο Σέλμπι και ο Μάιλς αφού ξεπέρασαν τις εταιρικές παρεμβάσεις, τους νόμους της φυσικής και τους προσωπικούς τους δαίμονες κατασκεύασαν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την εταιρεία Ford Motor.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Κρίστιαν Μπέιλ, Κατριόνα Μπάλφι, Τζον Μπερνθαλ, Τζος Λούκας, Τρέισι Λετς, Ρέμο Τζιρόνε, Τζακ ΜακΚάλεν.

*Alpha, Τρίτη 24/01 στις 22:40

«Oldboy» (2003) σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-γουκ

Δράσης Μυστηρίου – Η πλοκή της ταινίας Oldboy (Oldeuboi – 2003) επικεντρώνεται στην ιστορία του Oh Dae-su, ο οποίος είναι φυλακισμένος σε ένα κελί, το οποίο μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου. Εκεί βρισκόταν επί 15 έτη, χωρίς να ξέρει την ταυτότητα των απαγωγέων του, μα ούτε και τα κίνητρα τους. Όταν πια καταφέρνει να ελευθερωθεί, ο πρωταγωνιστής βρίσκει τον εαυτό του εγκλωβισμένο σε ένα δίκτυο ο σκευωριών και βίας. Στο ταξίδι του για εκδίκηση θα γνωρίσει τη νεαρή Μι-ντο.

Παίζουν: Κανγκ Χιε Τζονγκ, Γιου τζι Τάε, Τζιν σεο Γιουν, Κιμ Σουγιουν, Γιου Γέον Σέοκ, Ο Νταλ Σου.

*Open, Τρίτη 24/01 στις 23:00

«Το Μούτρο» (2011) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ 

Δράσης – Ο Άρθουρ Μπίσοπ είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, ένας στυγνός επαγγελματίας, ένας ψυχρός εκτελεστής.

Ιδανικός θα έλεγε κανείς για ένα τέτοιο φύσης «επάγγελμα». Είναι απόλυτα αποστασιοποιημένος από κάθε συμβόλαιο που αναλαμβάνει, ενώ το έχει σαν αρχή να μη δημιουργεί οποιουδήποτε είδους σχέση με τα θύματά του. Για εκείνον είναι μία δουλειά σαν όλες τις άλλες και κάποιος πρέπει να την κάνει. Όλα αυτά αλλάζουν όμως όταν ο μέντοράς του, στο επάγγελμα αυτό, δολοφονείται.

Ο Άρθουρ πλέον ζητάει εκδίκηση, ψάχνει να βρει τους υπεύθυνους για τη δολοφονία και να επιβάλλει ο ίδιος τον νόμο,  η υπόθεση είναι πιο προσωπική από ποτέ. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω όταν ο γιός του δολοφονημένου βρίσκει τον Άρθουρ και του ζητάει να τον εκπαιδεύσει για να σκοτώσουν μαζί τους υπεύθυνους για τον θάνατο του πατέρα του.

Παίζουν: Μπεν Φόστερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέισον Στέιθαμ, Μίνι Άντεν.

*Star, Τρίτη 24/01 στις 00:00

«Οι Γκαφατζήδες Των Σπηλαίων» (2009) σκηνοθεσία Χάρολντ Ρέιμις

Κωμωδία – Ένα επικό ταξίδι ξεκινά για δυο αργόσχολους κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες που εξορίζονται από το πρωτόγονο χωριό τους.
Ο κυνηγός Ζεντ εξορίζεται από τον Σαμάνο της φυλής όταν μαθεύτηκε ότι έφαγε τον καρπό από το Δέντρο της Γνώσης και προκάλεσε μια πυρκαγιά που έκαψε το χωριό.
Ο συλλέκτης Ο, απρόθυμα γίνεται συνοδοιπόρος του Ζεντ ώστε να ανακαλύψει τι έχει να του προσφέρει ο κόσμος εκεί έξω.

Ταξιδεύοντας, γίνονται μάρτυρες των σημαντικότερων προϊστορικών γεγονότων, όπως η δολοφονία του Άβελ από τον Κάιν, τον Αβρααμ και τον Ισαακ, τα Σόδομα και τα Γομορα… και επηρεάζουν την εξέλιξή του.

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, ‘Ολιβερ Πλατ, Μάικλ Σέρα, Χανκ Αζάρια, Ντέιβιντ Κρος, Χάρολντ Ρέιμις.

*Mega, Τρίτη 24/01 στις 01:20

«Upgrade» (2018) σκηνοθεσία Λι Γουάνελ

Περιπέτεια – Ο Γκρέι Τρέι, μετά από μια εξαιρετικά βίαιη ληστεία, μένει παράλυτος από το λαιμό και κάτω ενώ η γυναίκα του δολοφονείται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ένας δισεκατομμυριούχος εφευρέτης του προτείνει να γίνει πειραματόζωο σε μια πειραματική θεραπεία, που θα «αναβαθμίσει» το κορμί του.

Η θεραπεία – ένα εμφύτευμα τεχνητής νοημοσύνης που λέγεται «στέλεχος»- δίνει στον Γκρέι μοναδικές σωματικές ικανότητες και τη δυνατότητα να πάρει αιματηρή εκδίκηση από εκείνους, που αναίτια κατέστρεψαν τη ζωή του…

Παίζουν: Λόγκαν Μάρσαλ Γκριν, Σάιμον Μέιντεν, Μέλανι Βαλέχο, Κρίστοφερ Κίρμπι, Κλέιτον Τζέικομπσον.

*Star, Τρίτη 24/01 στις 02:00