6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μια Ζωή την Έχουμε» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Χέρεκ

Κομεντί Ρομαντική – Η Ατζελίνα Τζολί είναι η Λάνι Κέριγκαν, η βασική ρεπόρτερ στο πρωινό σόου That’s Seattle Life του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού στο Σηάτλ και προσπαθεί απεγνωσμένα να μεταπηδήσει σε ένα μεγάλο δίκτυο πανεθνικής εμβέλειας.

Σχεδίασε προσεκτικά την καριέρα της, με στόχο πάντα να γίνει μια διάσημη τηλεοπτική παρουσία. Έχει την τέλεια δουλειά, το τέλειο σπίτι, την τέλεια γκαρνταρόμπα, τον τέλειο εραστή. Έχει όμως και την ατυχία να γνωρίσει έναν άστεγο προφήτη.

Όταν παίρνει συνέντευξη από τον αυτοαποκαλούμενο προφήτη, τον Τζακ (Τονι Σαλούμπ), για να μάθει αν μπορεί πραγματικά να προβλέψει ποδοσφαιρικά αποτελέσματα, ο Προφήτης Τζακ όχι μόνο προβλέπει το σκορ του αγώνα και ότι θα ρίξει χαλάζι την επόμενη μέρα, αλλά και ότι η Λάνι θα πεθάνει σε επτά ημέρες, την επόμενη Πέμπτη.

Όταν οι δύο πρώτες προφητείες του έγιναν πραγματικότητα, η Λάνι πανικοβάλλεται και συναντά ξανά τον Τζακ, ζητώντας του να κάνει άλλη μια προφητεία και έτσι να τον δοκιμάσει. Εκείνος της λέει ότι θα γίνει ένας σχετικά δυνατός σεισμός στο Σαν Φρανσίσκο στις 9:06 π.μ., που πράγματι συμβαίνει.

Τώρα η Λάνι είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται να πεθάνει και αναγκάζεται να επανεκτιμήσει τη ζωή της.

Εσύ τι θα έκανες αν σου έλεγαν ότι σου απομένει μια εβδομάδα ζωής;

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Έντουαρντ Μπερνς, Τόνι Σαλούμπ, Στόκαρντ Τσάνινγκ.

*Open, Τετάρτη 25/01 στις 21:00

«Ληστεία στην Καταιγίδα» (2020) σκηνοθεσία Μάικλ Πόλις

Αστυνομική Δράσης – Την ώρα που μια καταιγίδα ξεσπά στο Πουέρτο Ρίκο, μία συμμορία σχεδιάζει μια μεγάλη ληστεία για να κλέψει ένα πίνακα αμύθητης αξίας, δύο άντρες μαλώνουν για το ποιος θα εξασφαλίσει προμήθειες σε φαγητό, δύο αστυνομικοί ενημερώνουν όσους κατοίκους πρέπει να εκκενώσουν τα σπίτια τους και ένας συνταξιούχος αστυνομικός αρνείται να εκκενώσει το διαμέρισμά του, παρά την προτροπή της κόρης του που είναι γιατρός να πάει στο νοσοκομείο.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Εμίλ Χιρς, Κέιτ Μπόσγουορθ, Στεφανί Κάγιο.

*Star, Τετάρτη 25/01 στις 21:00

«Ο Φαντομάς Εναντίον της Σκότλαντ Γιαρντ» (1967) σκηνοθεσία Αντρέ Υνεμπέλ

Αστυνομική Κωμωδία Περιπέτεια – Στην τρίτη συνέχεια της κωμικής σειράς του Φαντομά, ο επώνυμος κακοποιός επιβάλλει στους πλούσιους ‘φόρο ζωής’ απειλώντας να σκοτώσει εκείνους που θα τολμήσουν να μην πληρώσουν.

Ο δημοσιογράφος Φαντόρ και ο αστυνόμος Ζυβ προσκαλούνται στο σκοτσέζικο κάστρο του Λόρδου ΜακΡάσλεϊ, ενός πιθανού στόχου του Φαντομά, ο οποίος έχει αποφασίσει να στήσει μια παγίδα στον ασύλληπτο κακοποιό.

Ο καλλιτέχνης με τις πολλές μορφές, όμως – πότε γκάνγκστερ, πότε λόρδος – είναι τόσο έξυπνος που οι επιθεωρητές Ζυβ, Φαντόρ και Ελέν δεν μπορούν να καταλάβουν ποιος είναι ποιος.

Παίζουν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Μαρέ ,Μιλέν Ντεμονζό, Ζαν Ροζέρ Κουσιμόν.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 25/01 στις 22:00

«Pearl Harbor» (2001) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δραματική Δράσης Πολεμική – Ειρηνικός ωκεανός, 1941. Στο λιμάνι Περλ Χάρμπορ της Χαβάης βρίσκεται μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις του αμερικανικού στόλου. Εκεί υπηρετούν δύο φίλοι, ο Ντάνι και o Ρέιφ, που η φιλία τους κρατά από την παιδική τους ακόμα ηλικία.

Όταν, όμως, διαπιστώσουν ότι και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα, η δυνατή σχέση τους θα μπει σε μια φάση δοκιμασίας. Σύντομα, ωστόσο, ο στόλος δέχεται την ιστορική αιφνιδιαστική επίθεση από την ιαπωνική αεροπορία. Τα συναισθήματα και η σχέση τους θα ενταθούν ακόμα περισσότερο μέσα στη βουή των συναγερμών και τους μαύρους καπνούς των εκρήξεων, ενώ οι εξελίξεις θα είναι τόσο απρόβλεπτες, που οι ψυχικές πληγές θα είναι βαρύτερες από τις σωματικές, ακόμα και εκτός της εμπόλεμης ζώνης…

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Τζος Χάρτνετ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Άλεκ Μπάλντουιν, Κούμπα.

*Alpha, Τετάρτη 25/01 στις 22:40

«Σινεμά ο Παράδεισος» (1988) σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε

Δράμα, ρομαντική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες.

Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία.

Παίζουν: Σαλβατόρε Κάσιο, Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάρκο Λεονάρντι.

*Open, Τετάρτη 25/01 στις 23:30

«Μαγικός Καθρέφτης» (2016) σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα

Ελληνική κωμωδία, φαντασίας – Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη.

Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη», που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά  που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει.

Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αθηνά Οικονομάκου, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάκης Παπαματθαίου.

*Mega, Τετάρτη 25/01 στις 00:10