9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«In time» (2011) σκηνοθεσία Άντριου Νίκολ

Δράσης Τρόμου – Στο μέλλον ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο ανταλλάξιμο αγαθό και οι άνθρωποι μπορούν να ζουν για πάντα, αρκεί να κλέψουν χρόνο από συνανθρώπους τους.

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ερμηνεύει έναν αντιήρωα που του μένουν λίγα χρόνια ζωής (οπότε και αναλογικά «φτωχό»), ο οποίος παλεύει να επιζήσει στο γκέτο του, μέρα με την μέρα. Μόνο που η μοίρα τον φέρνει μπροστά σ’ έναν απελπισμένο αιωνόβιο… νεαρό, ο οποίος του χαρίζει τα χρόνια του και αυτοκτονεί.

Από αυτό το σημείο και μετά όμως, μετακομίζει στα προάστια των προνομιούχων και γίνεται στόχος. Η Αμάντα Σέιφριντ, ως κόρη της υψηλής κοινωνίας, θα γίνει όμηρός του στο ανθρωποκυνηγητό που στήνεται εναντίον του.

Παίζουν: Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Αμάντα Σέιφριντ, Κίλιαν Μέρφι, Ολίβια Γουάιλντ.

*Open, Πέμπτη 26/01, στις 21:00

«Η Κόμισσα της Κέρκυρας» (1971) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο επιχειρηματίας Σωτήρης Καρέλης (Αλέκος Αλεξανδράκης) παρουσιάζεται στην Αντζολίνα (Ρένα Βλαχοπούλου), δύο φορές χήρα και δασκάλα πιάνου, ως φίλος του μνηστήρα της, που ζει στην Ιταλία, με σκοπό να την πείσει να του πουλήσει το αρχοντικό της για να φτιάξει στη θέση του ένα ξενοδοχείο.

Ταυτόχρονα στην Κέρκυρα φτάνει ένα μουσικό γκρουπ, που το έχει εγκαταλείψει η τραγουδίστρια του Αλίντα Ρίτσι.

Η Αντζολίνα πείθεται, όχι μόνο να τους φιλοξενήσει σπίτι της, αλλά και να αντικαταστήσει την τραγουδίστρια. Η συνέχεια, όμως, είναι γεμάτη μπερδέματα διότι στο νησί έρχεται η αρχική τραγουδίστρια του γκρουπ με τον αρραβωνιαστικό της, και όλοι αρχίζουν να ψάχνονται για τις πραγματικές τους ταυτότητες.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόνικα Γαληνέα, Νίκη Λινάρδου, Μάκης Δεμίρης, Βαγγέλης Πλοιός, Μπάμπης Ανθόπουλος, Μανώλης Δεστούνης

*Skai, Πέμπτη 26/01, στις 21:00

«Ο Προστάτης» (2021) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λόρενζ

Δράσης Περιπέτεια – Ένας βετεράνος πεζοναύτης ο Τζιμ Χάνσον ζεί στην Αριζόνα κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Η δουλεία του είναι να αναφέρει τυχόν απόπειρες για παράνομο πέρασμα των συνόρων. Μια μέρα συναντά την Ρόζα και τον γιό της τον Μιγκέλ που προσπαθούν να ξεφύγουν από το Μεξικάνικο καρτέλ.

Καθώς καλεί την περιπολία για να κάνει αναφορά των δύο αυτών, ξαφνικά εμφανίζονται μέλη του καρτέλ που ζητούν την γυναίκα και το παιδί, αλλά ο Τζίμ αρνείται, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε πυροβολισμούς με τα μέλη του Καρτέλ.

Κατά την διάρκεια των πυροβολισμών η Ρόζα η μητέρα του παιδιού τραυματίζεται θανάσιμα.

Λίγο πριν πεθάνει δίνει ένα σημείωμα στον Τζίμ με μία διεύθυνση που εκεί είναι τα μέλη της οικογένειας της, έτσι ο βετεράνος πεζοναύτης αναλαμβάνει τη ασφαλή μεταφορά του παιδιού στην συγκεκριμένη διεύθυνση που αναφέρει το σημείωμα.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Κάθριν Γουίνικ, Χουάν Πάμλο Ράμπα, Τερέζα Ρουίζ.

*Star, Πέμπτη 26/01, στις 21:00

«Fish n’ Chips» (2011) σκηνοθεσία Ηλίας Δημητρίου

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Άντι, ένας Κύπριος μετανάστης, που πέρασε όλη του τη ζωή στο Λονδίνο τηγανίζοντας FISH ‘N CHIPS, αποφασίζει να επαναπατριστεί για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Όμως, πολύ σύντομα, το όνειρό μετατρέπεται σε εφιάλτη, αφού ο Άντι έχει ξεχάσει κάτι βασικό: Η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο και ο κόσμος εκεί δεν τρώει FISH ‘N CHIPS!

Το όλο εγχείρημα καταρρέει σταδιακά, ενώ ο ήρωας ακροβατεί ανάμεσα σε δύο πατρίδες, αναζητώντας ταυτότητά.

Παίζουν: Μάριος Ιωάννου, Μαρλένε Καμίνσκι, Αν Μαρί Ο’ Σάλιβαν, Διομήδης Κουφτερός, Άλκηστις Παυλίδου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 26/01, στις 22:00

«Ένα Ψάρι Που το Έλεγαν Γουάντα» (1988) σκηνοθεσία Τσαρλς Κράιτον

Κωμωδία – Η Γουάντα είναι μια φιλήδονη κακοποιός που προσπαθεί να ανακαλύψει που έχει κρύψει τη λεία ο φυλακισμένος, πλέον, αρχηγός της σπείρας.

Ο Ότο είναι ο βοηθός της, ένας παρανοϊκός τύπος με μεγάλο προσόν του να λέει ασυνάρτητες ιταλικές φράσεις που λειτουργούν στη Γουάντα ως αφροδισιακό.

Θύμα τους, ο δικηγόρος του φυλακισμένου αρχηγού, τυπικός άγγλος, τον οποίο προσεγγίζει η Γουάντα με σκοπό να εκμαιεύσει κάποιο στοιχείο.

Συνεργάτης τους είναι ένας εκτελεστής με τραύλισμα και υπερβολική αγάπη για τα ζώα. Το Ένα Ψάρι Που Το Έλεγαν Γουάντα είναι μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες της τελευταίας εικοσαετίας, με απίστευτα κωμικούς χαρακτήρες κι ευφυέστατους διάλογους, που τιμήθηκε με το Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Κέβιν Κλάιν.

Παίζουν: Τζον Κλιζ, Μάικλ Πάλιν, Κέβιν Κλάιν, Τζέιμι Λι Κέρτις.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 26/01, στις 22:00

«Red: Πράκτορες Παροπλισμένοι αλλά Πάντα Επικίνδυνοι» (2010) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο πράκτορας Φρανκ Μόουζες έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και ζει πλέον μια ήσυχη – πολλοί θα έλεγαν βαρετή – ζωή. Ξυπνάει νωρίς το πρωί, τρώει πρωινό, παίρνει τα χάπια του, κάνει ασκήσεις για να διατηρηθεί σε φόρμα και το βράδυ διαβάζει πάντα πριν κοιμηθεί.

Την απόλυτη ηρεμία του αναστατώνει μια ομάδα εκτελεστών, που προσπαθούν να τον σκοτώσουν.

Όταν ο Φρανκ αντιλαμβάνεται ότι τόσο εκείνος όσο και άλλοι παλιοί του συνάδελφοι, έχουν γίνει στόχοι αδίστακτων εκτελεστών, αναλαμβάνει δράση.

Οι καλύτεροι πράκτορες θυμούνται ξανά τις μαχητικές τους ικανότητες, αποφασισμένοι να βρουν και να εξοντώσουν αυτούς, που τους θέλουν νεκρούς…

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Μόργκαν Φρίμαν, Μπρους Γουίλις, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Τζον Μάλκοβιτς, Μαίρη-Λουίζ Πάρκερ

*Skai, Πέμπτη 26/01, στις 23:00

«Ένταση» (1995) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Δραματική Δράσης Τρόμο – Ένας αστυνομικός του Λος Άντζελες o Βίνσεντ Χάνα (Αλ Πατσίνο), ακολουθεί τα ίχνη ενός ιδιοφυούς ληστή του Νηλ Μακόλεϊ (Ρόμπερτ ντε Νίρο).
Ο Νηλ μαζί με την ομάδα του, που είναι όλοι πρώην τρόφιμοι της φυλακής Φόλσομ στην Καλιφόρνια, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, πραγματοποιεί υψηλού επίπεδου ληστείες. Σε μια άκρως σχεδιασμένη επιχείρηση, ο Νηλ, ο Κρις (Βαλ Κίλμερ), ο Μάικ (Τομ Σάιζμορ), o Τρέχιο (Ντάνι Τρέχιο) και ο νεοεισαχθείς στη ομάδα Γουέινγκρο (Κέβιν Γκέιτζ) θα χτυπήσουν μια χρηματαποστολή για να κλέψουν κάτι χρεόγραφα.

Τα χρεόγραφα που έκλεψε η ομάδα του Νηλ ανήκουν σε έναν επιχειρηματία που κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τον Ρότζερ βαν Ζαντ (Γουίλιαμ Φιστνερ), στον οποίο ο Νηλ θα προσπαθήσει να πουλήσει τα χρεόγραφα σε συμφωνία με τον Νέιτ (Γιον Βόιτ), έναν κλεπταποδόχο και σύμβουλο του Νηλ.

Μέσω πληροφοριοδοτών ο Χάνα καταφέρνει να πλησιάσει την ομάδα του Νηλ και να ξεκινήσει την παρακολούθηση η οποία θα τον οδηγήσει στην επόμενη μεγάλη ληστεία του τελευταίου, η οποία θα είναι σε ένα θησαυροφυλάκιο πολύτιμων μετάλλων.

Ο Χάνα σε μια προσπάθεια να στριμώξει τον Νηλ τον σταματά με το αμάξι του στη εθνική οδό και να τον προσκαλεί για ένα καφέ. Οι δυο τους αρχίζουν να συζητούν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Ωστόσο και οι δυο δείχνουν να είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Βαλ Κίλμερ, Γιον Βόιτ, Τομ Σάιζμορ.

*Open, Πέμπτη 26/01, στις 23:15

«Κομάντο» (1985) σκηνοθεσία Μαρκ Λέστερ

Περιπέτεια – Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι ο Τζον Μάτριξ, πρώην αρχηγός μιας ελίτ ειδικών πρακτόρων κομάντο.
Τώρα πια έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να ζήσει σε ένα σπίτι στο βουνό με την κόρη του, Τζένη (Αλίσα Μιλάνο).
Μία οργάνωση τρομοκρατών εντοπίζει τον Μάτριξ, οι οποίοι απαγάγουν την κόρη του, και του ζητούν να σκοτώσει τον πρόεδρο μιας χώρας, ώστε ο πρώην δικτάτορας να μπορέσει να επανέλθει στην εξουσία.

Ο Τζον Μάτριξ έχει 11 ώρες στη διάθεση του για να εξοντώσει τους τρομοκράτες και να σώσει την κόρη του.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Αλίσα Μιλάνο, Νταν Χεντάγια, Βέρνον Γουέλς, Τζέιμς Όλσον, Ντριου Σνάιντερ, Ρέι Ντον Τσονγκ.

*Alpha, Πέμπτη 26/01, στις 00:45

«Το Μαγικό Μενταγιόν» (2003) σκηνοθεσία Γκόρντον Τσαν

Δράσης Κομεντί Φαντασίας Ο Τσάκι Τσαν υποδύεται τον Έντι, έναν αστυνομικό του Hong Kong, ο οποίος κυνηγάει έναν διεθνή εγκληματία στην Ιρλανδία.

Σκοπός του κακοποιού είναι να γίνει αθάνατος, με τη βοήθεια ενός παιδιού-θαύματος που απήγαγε και ενός μαγικού μενταγιόν.

Ο Έντι, σκοτώνεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες ενώ ερευνά την υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Χάρη, όμως στο μαγικό μενταγιόν, θα επανέλθει στη ζωή ως Highbinder, αθάνατο ον με υπερφυσικές δυνάμεις και ικανότητες, για να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Λι Έβανς, Κρίστι Τσανγκ, Τζούλιαν Σαντς.

*Mega, Πέμπτη 26/01, στις 01:20