7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ελληνικές κωμωδίες, ταινίες δράσης αλλά και φαντασίας σήμερα το βράδυ στην τηλεόραση σου!

«Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» 1963) σκηνοθεσία  Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία –  Ο Λάκης ταλαιπωρεί την αρραβωνιαστικιά του Λέλα, γιατί οι αρχές της οικογένειάς του, δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί προτού αποκαταστήσει τις τρεις αδελφές του και ειδικά τη μεγαλύτερη, τη Ρένα. Οι δύο μικρότερες αδελφές, η Εύα και η Μαίρη, θα γνωρίσουν δύο νεαρούς, τον Γιώργο και τον Κλεόπα και θα τους ερωτευθούν.

Και η Ρένα όμως αγαπάει κάποιον κρυφά από τον αδελφό της και απορρίπτει κάθε υποψήφιο μνηστήρα, που της παρουσιάζουν. Ο Λάκης πιέζεται αφόρητα από τους τέσσερις αδελφούς της αγαπημένης του και έτσι ξετυλίγεται μια σειρά από ξεκαρδιστικά συμβάντα μέχρι όλοι οι ήρωες να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ζωής τους: το γάμο.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιάννης Βογιατζής, Τζόλυ Γαρμπή.

*Mega, Σάββατο 26/01, στις 21:00

«Οι Θεοί της Αιγύπτου» (2016) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας Ο ζηλόφθονος Σετ (Τζέραρντ Μπάτλερ) δολοφονεί τον αδερφό του και βασιλιά Όσιρι κατά τη διάρκεια της ενθρόνισης του γιου του, Όρου (Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου).

Τυφλώνει και εξορίζει τον Όρο και, υφαρπάζει το θρόνο της Αιγύπτου αναγκάζοντας τους ανθρώπους να πληρώνουν βαρύτατο φόρο για να περάσουν στην επόμενη ζωή.

Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που αντιδρούν στην τυραννία του Σετ, ο θνητός ήρωας Μπεκ (Μπρέντον Θουέιτς) ξεκινά ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη.

Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Όρου σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει βυθίσει την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία της Αιγύπτου στο χάος και τις διαμάχες.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μπρέντον Θουέιτς, Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου, Τζέφρι Ρας, Κόρτνεϊ Ίτον.

*Star, Σάββατο 26/01, στις 21:00

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» (2014) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Βαγγέλης, είναι ένας παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης παντρεμένος με τη Λίνα. Δυστυχώς δεν μπορεί να χαρεί την γυναίκα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφού μαζί τους μένει η γεροντοκόρη και εκκεντρική αδερφή του Ευτυχία.

Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Ευτυχία από το σπίτι και να την ξεφορτωθεί μια για πάντα είναι να την παντρέψει.

Ποιος όμως θα είναι ο ήρωας, που θα δεχθεί να παντρευτεί την Ευτυχία; Αναζητώντας τον κατάλληλο γαμπρό, ο Βαγγέλης καταλήγει σ? ένα συνεργάτη του, τον Μένη.Ο Μένης είναι ένας άνδρας στο χείλος της καταστροφής, χτυπημένος από την οικονομική κρίση και ίσως ο μόνος, που θα μπορούσε να κάνει τη θυσία. Και ενώ το προξενιό δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, εμφανίζεται ένας δεύτερος γαμπρός, που διεκδικεί την Ευτυχία, ο Κούλης…

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

*Mega, Σάββατο 26/01, στις 23:10

«Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 2ο» (2011) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Μυστηρίου, περιπέτεια, φαντασίας – O Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη επιχειρούν την πιο επικίνδυνη αποστολή, την ανίχνευση και καταστροφή του μυστικού αθανασίας του Βόλντεμορτ. Αυτή τη φορά δεν έχουν την καθοδήγηση των καθηγητών τους ή την προστασία του καθηγητή Ντάμπλντορ και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να στηριχτούν απόλυτα ο ένας στον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως, απειλούν να τους καταστρέψουν καθώς ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος, που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει πια και οι Θανατοφάγοι του Βόλντεμορτ καταλαμβάνουν το Υπουργείο Μαγείας και το Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Δεν έχουν καταφέρει όμως ακόμα να βρουν αυτόν, που έχει τεράστια σημασία για τον Βόλντεμορτ: τον Χάρι Πότερ! Ο Χάρι, ως ο εκλεκτός, θα γίνει το θήραμα για τους Θανατοφάγους, οι οποίοι τον κυνηγούν για να τον οδηγήσουν ενώπιον του Βόλντεμορτ.

Η μόνη ελπίδα για να σωθούν όλοι είναι ο Χάρι να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν τον Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου. Αν αποδειχθεί ότι η ιστορία αυτή αληθεύει, υπάρχει κίνδυνος ο Βόλντεμορτ να αποκτήσει την υπέρτατη δύναμη, που τόσο απεγνωσμένα αναζητά. Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ…

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκρίντ, Μάγκι Σμιθ, Ραλφ Φάινς, Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρόμπερτ Κόλτρεϊν, Τομ Φέλτον

*Star, Σάββατο 26/01, στις 23:40

«Θα Χυθεί Αίμα» (2007) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον

Δραματική – Ο Ντάνιελ Πλέινβιου (Ντάνιελ Ντέι Λιούις) ακολουθεί τις φήμες για τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου σε μία περιοχή του Τέξας. Με συντροφιά τον μοναχογιό του, αξιοποιεί μία μυστηριώδη πληροφορία και από μεροκαματιάρης μεταλλωρύχος γίνεται μεγιστάνας πετρελαίου, κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα κοντά, στο τότε, Λος Άντζελες.

Προκειμένου να πετύχει και να εδραιώσει την επιχείρησή του, ο Ντάνιελ θα πατήσει επί πτωμάτων και κάθε ανθρώπινη αξία υποτάσσεται στη διαφθορά, την απάτη και τη συνεχόμενη ροή του πετρελαίου…

-Για την ερμηνεία του ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις κέρδισε βραβείο Oscar, BAFTA, Golden Globe, Screen Actors Guild, NYFCC και IFTA Best Leading Actor

-Η ταινία προτάθηκε για 8 Όσκαρ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Προσαρμοσμένου Σεναρίου. Απέσπασε αυτό του Α΄ Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερης Κινηματογραφίας.

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Ράσελ Χάρβαρντ, Πολ Ντάνο.

*Skai, Σάββατο 26/01, στις 00:30

«Διχασμένος» (2016) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Κέβιν είναι ένας νεαρός, που πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Όταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια. Αν και ο Κέβιν έχει εξωτερικεύσει τις 23 διαφορετικές προσωπικότητες στην έμπιστη ψυχίατρο του, δρ. Φλέτσερ, υπάρχει ακόμα μία, η 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, το «τέρας», που είναι έτοιμη να ξεπροβάλλει και να κυριαρχήσει πάνω σε όλες τις άλλες…

Παίζουν: Τζέιμς Μακ Αβόι, Άνια Τέιλορ Τζόι, Χέιλι Λου Ρίτσαρντσον, Μπραντ Γουΐλιαμ Χένκε.

*Ant1, Σάββατο 26/01, στις 01:15

«Ανίκητος» (2009) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Βιογραφική Δραματική Δράση – H πραγματική ιστορία του Νέλσον Μαντέλα (Μόργκαν Φρίμαν) που ένωσε τις δυνάμεις του με τον αρχηγό της ομάδας ράγμπι της Νότιας Αφρικής, Φρανσουά Πιενάαρ (Ματ Ντέιμον), για να συμφιλιώσουν τη διχασμένη πατρίδα τους.

Φυλακίστηκε για 20 χρόνια εξαιτίας των ηρωικών αγώνων του ενάντια στο καθεστώς του Απαρτχάιντ. Τι κάνει λοιπόν ο Νέλσον Μαντέλα όταν απελευθερώνεται και εκλέγεται πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής;

Αρνείται την εκδίκηση, συγχωράει τους αντιπάλους του και βρίσκει την ελπίδα για εθνική ενότητα σε ένα απρόσμενο μέρος: ένα γήπεδο ράγκμπι.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Μαντέλα γνωρίζει ότι το έθνος του παραμένει φυλετικά και οικονομικά διχασμένο στον απόηχο του Απαρτχάιντ.

Με την πίστη ότι μπορεί να ενώσει το έθνος κάτω από την παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού, ο Μαντέλα ενώνει τις δυνάμεις του με την ομάδα ράγκμπι της Νότιας Αφρικής, που ενάντια σε όλες τις πιθανότητες καταφέρνει να φτάσει στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 1995.

Παίζουν:  Μόργκαν Φρίμαν, Ματ Ντέιμον, Τζούλιαν Λιούις Τζόουνς, Πένι Ντάουνι, Πάτρικ Μόφοκενγκ, Ματ Στερν.

*Star, Σάββατο 26/01, στις 02:15