Καστοριά – Βρέθηκε ο διαρρήκτης που έκλεψε χρυσές λίρες και χρυσαφικά

Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε σε βάρος 50χρονου ημεδαπού στην Καστοριά

Σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού 

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, υπόθεση κλοπής οικίας που διαπράχθηκε τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2022 στην Καστοριά και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού. 

Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση   στοιχείων, προέκυψε ότι την 17-12-2022 ο 41χρονος, εισήλθε σε οικία ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού στην πόλη της Καστοριάς και αφαίρεσε χρυσές λύρες και διάφορα χρυσαφικά, χρηματικής αξίας περίπου 5.000 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Με αφορμή τo περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές: 

  • Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος µε κλειδαριά ασφαλείας.
  • Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγματα.
  • Μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.
  • Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας.
  • Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η σήμανση, τυχόν διαρρηκτικά εργαλεία ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.