Οι πιο απλές συμβουλές ενάντια στο κρύο του χειμώνα

Πέρα από τα προφανή του να ντύνεστε καλά και να έχετε ζεστασιά στο σπιτικό σας, υπάρχουν εύκολα tips καθημερινότητας που βοηθούν να ζεσταθούμε και μπορούν να εφαρμόσουν όλοι.

Επιστρέψτε στην άσκηση.

Το καλύτερο είναι ο συνδυασμός ενδυνάμωσης και καρδιαγγειακής άσκησης για έξτρα οφέλη, αλλά σε κάθε περίπτωση, η θερμοκρασία του σώματος θα ανέβει και η αύξηση μυϊκής μάζας μας βοηθά να αντέχουμε το κρύο, γιατί το σώμα μας παράγει θερμότητα. Μην ξεχνάτε ότι το 80% της ενέργειας που παράγεται με την άσκηση μετατρέπεται σε θερμότητα, ενώ το 20% αξιοποιείται στη μυϊκή συστολή.

Κάντε γρήγορο περπάτημα.

 Σε περίπτωση που ο ελεύθερος χρόνος σας είναι μειωμένος ή το ενδεχόμενο ενός γυμναστηρίου σας τρομάζει, βγείτε έξω και περπατήστε με γρήγορο ρυθμό ή κάντε εναλλαγές με τζόκινγκ. Πολύ σύντομα, το κρύο της ατμόσφαιρας θα το νιώθετε αναζωογονητικό.

Φάτε ζεστά και ισορροπημένα.

Τα ζεστά ροφήματά, οι ζεστές σούπες, τα ζεστά φαγητά εν γένει είναι απολύτως comfort για τον χειμώνα, αλλά μην μείνετε μόνο εκεί. Η ισορροπημένη διατροφή που καλύπτει τις ανάγκες σας σε θερμίδες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά σας καθιστά πιο έτοιμους να αντεπεξέλθετε στις κρύες συνθήκες.