7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Οι Καταφερτζήδες» (2013) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κωμωδία – Ο Μπίλι και ο Νικ, δύο απολυμένοι πλασιέ, που ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία για δεύτερη καριέρα, κάνουν αίτηση για δοκιμαστούν ως εκπαιδευόμενοι στην Google. Τελείως απροσδόκητα θα βρεθούν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια ως «Νούγκλερς», για να διαγωνιστούν ανάμεσα στις μεγαλύτερες διάνοιες του πλανήτη για μια θέση στο ειδυλλιακό εργασιακό περιβάλλον της.

Παίζουν: Βινς Βον, Όουεν Γουίλσον, Ρόουζ Μπερν, Μαξ Μινγκέλα.

*Open, Δευτέρα 30/1 στις 21:00

«Ευτυχισμένος Όσκαρ» (2018) σκηνοθεσία Ρούπερτ Εβερετ

Βιογραφική Δραματική – Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Όσκαρ Ουάιλντ περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του κι οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε.

Ήταν εκείνος ο εραστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνέχιζε μια καταστροφική πορεία ως τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.

Υπό το πρίσμα του θανάτου ο Όσκαρ αναστοχάζεται την αποτυχημένη προσπάθειά του να συμφιλιωθεί με την γυναίκα του Κόνστανς, την αναζωπύρωση της ολέθριας ερωτικής σχέσης του με τον Λόρδο Αλφρεντ Ντάγκλας και τον γεμάτο ζεστασιά και αφοσίωση Ρόμπι Ρος, ο οποίος μάταια προσπάθησε να τον σώσει από τον εαυτό του.

Από τη Διέππη στην Νορμανδία, την Νάπολη και το Παρίσι, η ελευθερία για τον Όσκαρ Ουάιλντ είναι άπιαστο όνειρο κι εκείνος είναι πια ένας απένταρος περιπλανώμενος, παραγκωνισμένος από τους παλιούς γνωστούς του και αγαπημένος μιας παράξενης ομάδας παρανόμων και περιθωριακών, στους οποίους αφηγείται ιστορίες απ’ τα παλιά με το ασύγκριτο και ακούραστο πνεύμα του.

Παίζουν: Ρούπερτ Εβερετ, Κολιν Φερθ, Εμιλι Γουατσον, Κόλιν Μόργκαν, Τομ Γουίλκινσον.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 30/1 στις 22:00

«Αλυσιδωτή Αντίδραση» (1996) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης – Ο Έντι είναι ένας φοιτητής που συμμετέχει σε μια ερευνητική ομάδα, με σκοπό να τελειοποιήσουν έναν νέο τύπο καυσίμου, χαμηλού κόστους και φιλικού προς το περιβάλλον. Όμως, ένας από τους βασικούς επιστήμονες της ομάδας δολοφονείται, και ο Έντι μαζί με την Δρ Λίλι Σινκλέρ κατηγορούνται για το φόνο. Τώρα, θα πρέπει να αποφύγουν το FBI, τη CIA κι άλλες εμπλεκόμενες ομάδες, στην προσπάθεια τους να αποδείξουν την αθωότητα τους.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Μόργκαν Φρίμαν, Ρέιτσελ Βάις, Φρεντ Γουάρντ.

*Alpha, Δευτέρα 30/1 στις 22:40

«Ο Άντρας που η Μαφία δεν Μπορούσε να Σκοτώσει» (2011) σκηνοθεσία Τζόναθαν Χένσλι

Αστυνομική Βιογραφική Δράσης – Ο Ντάνι Γκριν είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα στο οργανωμένο έγκλημα της Αμερικής.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1976, τριάντα έξι βόμβες εκρήγνυνται στην καρδιά του Κλίβελαντ, ενώ ένας λυσσαλέος πόλεμος ξεσπάει μεταξύ του μαχητή Ντάνι Γκριν και της ιταλικής μαφίας.

Ο Ντάνι ήταν ιρλανδέζικης καταγωγής, περήφανος σα γνήσιος Ιρλανδός και ασταμάτητα φιλόδοξος, πρωταγωνίστησε στον πόλεμο των συμμοριών, στο Κλίβελαντ τη δεκαετία του 1970, ενώ δεν δίστασε να τα βάλει ακόμη και με την παντοδύναμη ιταλική μαφία, σχηματίζοντας μάλιστα τη δική του εγκληματική οργάνωση, τους «The Celtic Club».

Η αληθινή ιστορία του σκληροτράχηλου γκάνγκστερ Ντάνι Γκριν, ξεκίνησε από πρόεδρος του Σωματείου Λιμενεργατών, στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI, ενώ γλίτωσε από αρκετές απόπειρες δολοφονίας κερδίζοντας παράλληλα τη φήμη ενός μοντέρνου Ρομπέν των Δασών.

Παίζουν: Ρέι Στίβενσον, Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο, Βαλ Κίλμερ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Open, Δευτέρα 30/1 στις 23:30

«Οι Επικίνδυνοι» (2010) σκηνοθεσία Σιλβέιν Ουάιτ

Περιπέτεια – Μία επίλεκτη ομάδα των αμερικάνικων ειδικών δυνάμεων «προσγειώνεται» στη Βολιβιανή ζούγκλα για μία απλή, από όσο ξέρουν, αποστολή εξολόθρευσης ενός αντάρτικου στρατοπέδου.

Αυτό που τους περιμένει όμως είναι μία διπλή προδοσία. Σύντομα η ομάδα διαπιστώνει πως ούτε αντάρτικο στρατόπεδο υπάρχει, ούτε πρόκειται να έρθει κάποιος να τους πάρει από το αφιλόξενο αυτό μέρος.

Καθώς ανακαλύπτουν ποιος κρύβεται πίσω από το σχέδιο εξόντωσης τους και ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι τους έχουν ξεγράψει και τους θεωρούν νεκρούς, αυτοί βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο της εκδίκησης και το σίγουρο είναι πως εκείνοι θα γελάσουν τελευταίοι.

Παίζουν: Τζέφρεϊ Ντιν Μόργκαν, Ίντρις Έλμπα, Ζόε Σαλντάνα, Κρις Έβανς, Τζέισον Πάτρικ, Κολόμπους Σορτ.

*Star, Δευτέρα 30/1 στις 23:50

«Κάποτε στο Χόλιγουντ» (2019) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δραματική Κωμωδία – Λος Άντζελες 1969. Όλα αλλάζουν, η κοινωνία αλλά και η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλυγουντ.

Ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Ρικ Ντάλτον (Leonardo DiCaprio) και ο επί χρόνια κινηματογραφικός του «παρτενέρ», που εκτελεί χρέη κασκαντέρ, Κλιφ Μπουθ (Brad Pitt) προσπαθούν να βρουν θέση στα νέα δεδομένα του κινηματογράφου.

Ο Ρικ ξεκίνησε με μία κινηματογραφική καριέρα, ξέπεσε σε ρόλο πρωταγωνιστή για μία τηλεοπτική σειρά η οποία “κόπηκε” και αναρωτιέται αν πρέπει να δεχθεί να πρωταγωνιστήσει σε Ιταλικά σπαγγέτι γουέστερν, που του προτείνει ο ατζέντης του Μάρβιν Σουαρτζ (Αλ Πατσίνο).

Ο Κλιφ είναι ο μόνιμος κασκαντέρ του όλα αυτά τα χρόνια, έχει γίνει ο κολλητός του, ο σοφέρ, ο μάστορας, ο ψυχολόγος του, πάντα υποστηρικτικός και αποδοτικός, με ένα μάλλον σκοτεινό παρελθόν, τον ενδιαφέρει μόνο η ηρεμία και η ύπαρξή του και, αποτελεί τον πραγματικό ήρωα της ταινίας απέναντι στον ανασφαλή, αλκοολικό αστέρα, τον Ρικ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντικάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Ντακότα Φάνινγκ, Σκουτ Μακνέρι, Αλ Πατσίνο, Τίμοθι Όλιφαντ, Τζέιμς Μάρσντεν, Κερτ Ράσελ, Ντέμιαν Λιούις, Τιμ Ροθ, Εμίλ Χιρς.

*Mega, Δευτέρα 30/1 στις 01:20

«Ο Γάμος της Χρονιάς» (2013) σκηνοθεσία Τζάστιν Ζάκαμ

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Ντον και η Έλι Γκρίφιν, οι επί πολλά χρόνια χωρισμένοι, θετοί γονείς του Αλεχάντρο, αναγκάζονται να ξανασμίξουν με το ζόρι και να υποδυθούν τους παντρεμένους γονείς του, ενόψει της απόφασης της βιολογικής μητέρας του Αλεχάντρο, να παραστεί στον γάμο του.

Οι Γκρίφινς συνειδητοποιούν πως το να υποδύονται τους ερωτευμένους δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση και μπορεί πολλές φορές η κατάσταση αυτή να καταντήσει φοβερά άβολη, ειδικά από τη στιγμή, που η Μπέμπε, η νυν σύντροφος του Ντον, βρίσκεται παρούσα κάθε στιγμή παρακολουθώντας την κάθε τους κίνηση.

Εν τω μεταξύ, μέσω αυτής της μοναδικής παράστασης του θεάτρου του παραλόγου, η ζωή χτυπάει τους Γκρίφιν με τις κλασικές της απρόβλεπτες εκπλήξεις.

Η βιολογική κόρη του ζεύγους, η Λάιλα, βασανίζεται από ένα συγκλονιστικό μυστικό, ο βιολογικός τους γιος, ο Τζάρεντ, προβληματίζεται για την ύπαρξη ή την έλλειψη αγάπης στη ζωή του ενώ την ίδια στιγμή ο Αλεχάντρο προσπαθεί μάταια να διατηρήσει τις ισορροπίες στο περιβάλλον της ευρύτερης οικογένειας…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ντάιαν Κίτον, Σούζαν Σάραντον, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κάθριν Χέιγκλ, Αμάντα Σέιφριντ.

*Star, Δευτέρα 30/1 στις 02:00