8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«TAXI 5» (2018) σκηνοθεσία Φρανκ Γκασταμπίντ

Δράσης – Ο Σιλβέν Μαρό, ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια Δήμαρχος της πόλης (αλλά πάντα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις), του αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη Ferrari.

Για να τα καταφέρει, ο Μαρό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνασπιστεί με τον ανιψιό του χειρότερου οδηγού Uber στη Μασσαλία που, όμως, είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον βοηθήσει.

Παίζουν: Φρανκ Γκασταμπίντ, Μαλίκ Μπενταλά, Μπερνάρ Φαρσί.

*Open, Τετάρτη 01/02 στις 21:00

«Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού» (2018) σκηνοθεσία Τζον Τέρτελταουμπ

Δράσης, περιπέτεια – Ένα βαθυσκάφος, που παίρνει μέρος σε ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης, δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα, που θεωρούνταν εξαφανισμένο με αποτέλεσμα το σκάφος να βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο.

Με το χρόνο να πιέζει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ, προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο, παρά τις αντιδράσεις της κόρης του, Σουγίν. Ο Τζόνας αναλαμβάνει αμέσως τη δύσκολη αποστολή του για να σώσει το πλήρωμα αλλά και τον ίδιο τον ωκεανό από την απειλή: έναν προϊστορικό καρχαρία, γνωστό ως Megalodon. Κανείς δεν φαντάζεται ότι πριν από πολλά χρόνια, ο Τζόνας είχε συναντήσει ξανά το ίδιο τρομακτικό πλάσμα.

Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν αντιμετωπίσει τους φόβους και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Λι Μπινγκμπινγκ, Ρέιν Γουίλσον, Ρούμπι Ρόουζ.

*Star, Τετάρτη 01/02 στις 21:00

«Φως στο Σκοτάδι» (2019) σκηνοθεσία Κέισι Αφλεκ

Δραματική – Το ταξίδι ενός πατέρα και του παιδιού του στα περίχωρα της κοινωνίας ύστερα από πανδημία που εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της Γης. Καθώς ο πατέρας παλεύει να προστατέψει το παιδί του, ο δεσμός τους – και η ίδια η ανθρωπότητα- δοκιμάζονται.

Παίζουν: Κέισι Αφλεκ, Ανα Πνιόβσκι, Τομ Μπάουερ, Ελίζαμπεθ Μος.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 01/02 στις 22:00

«Crimson Tide» (1995) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Όταν στο κοντινό μέλλον κάποιοι Ρώσοι εθνικιστές παίρνουν τον έλεγχο μιας πυρηνικής βάσης στη Ρωσία, η αμερικανική κυβέρνηση, ανήσυχη, αποφασίζει να στείλει το πυρηνικό υποβρύχιο «Αλαμπάμα» στη περιοχή.

Αποστολή του είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά και να επέμβει με τα πυρηνικά του όπλα αν χρειαστεί.

Όταν κάποια στιγμή, όμως, το υποβρύχιο δεχτεί επίθεση, ο πλοίαρχος Ράμσεϊ θα έρθει σε ρήξη με τον αξιωματικό Χάντερ, αφού δεν συμφωνούν στο αν πρέπει να απαντήσουν στο χτύπημα ή όχι.

Σύντομα, η ρήξη θα οδηγήσει σε μια αναμέτρηση «γιγάντων», αλλά και μια ανταρσία με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Τζιν Χάκμαν, Ματ Κρέιβεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Τζέιμς Γκαντολφίνι.

*Alpha, Τετάρτη 01/02 στις 22:40

«Ο Λογιστής» (2016) σκηνοθεσία Γκάβιν Ο’ Κόνορ

Αστυνομική, δράσης – Ο Κρίστιαν Γουλφ (Μπεν Άφλεκ), είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Είναι ένα αυτιστικό πανέξυπνο άτομο, που εξελίχτηκε σε μαθηματική διάνοια, με διχασμένη συμπεριφορά και εντελώς αντικοινωνικός.

Μεγάλωσε μαζί με τον μικρότερο αδερφό του με έναν αυστηρό πατέρα, στρατιωτικό στο επάγγελμα, που δεν δεχόταν καμία μορφή αδυναμίας από τα παιδιά του.

Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Παράλληλα ως αυτόκλητος σταυροφόρος διορθώνει λογιστικές διαφθορές που εντοπίζει.

Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ (Τζ. Κ. Σίμονς), αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω του, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια υπάλληλος (Άννα Κέντρικ) ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Άννα Κέντρικ, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζέφρι Τάμπορ, Τζον Μπέρνθαλ, Τζον Λίθγκοου.

*Star, Τετάρτη 01/02 στις 23:15

«Η Ταχύτητα Σκοτώνει» (2018) σκηνοθεσία Τζούντι Σκέρφιλντ

Δραματική Δράσης – Ο Μπεν Άρονοφ (Τζον τραβόλτα) είναι ένας οικογενειάρχης από το Νιου Τζέρσεϊ με φήμη επαγγελματία στον τομέα των κατασκευών, αλλά και για τη σχέση του με τη μαφία. Όταν εγκαθίσταται στο Μαϊάμι για να αλλάξει ζωή, ο Μπεν παθιάζεται με τα ταχύπλοα, και έχοντας τη στήριξη ενός δικηγόρου, αποφασίζει να πάρει μέρος στους αγώνες, τελειοποιώντας τον σχεδιασμό ενός σκάφους.

Όταν η νέα του ενασχόληση τού γίνεται εμμονή και το σκάφος του κερδίζει το πρωτάθλημα, ο Μπεν γίνεται ένας πανίσχυρος άνθρωπος, που όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματά του. Και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεν ανεψιός του αρχηγού της μαφίας θέλει να του φάει την επιχείρηση, ο δε αδίστακτος Μάγιερ Λάνσκι (Τζέιμς Ρεμαρ) θέλει να τον κάνει υποχείριό του.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κάθριν Γουινκ, Μάθιου Μοντίν, Τζένιφερ Εσπόζιτο, Τζόρντι Μολά, Κέλαν Λουτζ.

*Open, Τετάρτη 01/02 στις 23:15

«Ο Πατριώτης» (2000) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Περιπέτεια – Νότια Καρολίνα 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα ‘Ηπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία και κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών.

Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωικός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του.

Γνωρίζοντας καλά τη φρίκη του πολέμου και ως ο μόνος κηδεμόνας των επτά παιδιών του ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο. Όταν, όμως, απειλείται η οικογένειά του, ο Μάρτιν αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα.

‘Ετσι, ηγείται μιας στρατιάς “επαναστατών” που δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Αγγλικό στρατό. Ωστόσο, ανάμεσα στους επαναστάτες βρίσκεται και ο γιος του, ο ιδεαλιστής Γκάμπριελ. Στην πορεία, οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Χιθ Λέτζερ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Τζέισον ‘Αιζακς, Τομ Γουίλκινσον, Κρις Κούπερ, Λίζα Μπρένερ, Τσέκι Κάριο.

*Mega, Τετάρτη 01/02 στις 00:10

«Jackie» (2016) σε σκηνοθεσία Πάμπλο Λαρέν

Βιογραφική Δραματική – Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της.

Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο μικρά παιδιά της, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της.

Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομιά του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

Παίζουν:  Νάταλι Πόρτμαν, Πέτερ Σάρσγκαρντ, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Κρούνταπ, Τζον Χερτ, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ.

*Alpha, Τετάρτη 01/02 στις 02:45