Στην Κοζάνη θα γίνει η παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου Υδρογόνου στην Ελλάδα

Hydrogen Europe: «Πρώτη φορά αυτοκίνητο Υδρογόνου στους Ελληνικούς δρόμους»

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Υδρογόνου «Hydrogen Europe» θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κοινό αυτοκίνητο Υδρογόνου!

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 στις 13:00 στο εκθεσιακό κέντρο στην Κοζάνη κατά τη διάρκεια των ημερών καινοτομίας που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι Γιώργος Χατζημαρκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου «Hydrogen Europe» και Γιώργος Κασαπίδης Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου (Fuel Cell Electric Vehicle – FCEV)) με σκοπό την ανάδειξη της χρήσης του υδρογόνου στις μεταφορές.

Η παρουσίαση θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι πολίτες από κοντά την τεχνολογία αυτή του πράσινου υδρογόνου και να την δοκιμάσουν στην πράξη, να ενημερωθούν για τα οφέλη που έχει για την μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα καθώς και για τα πλεονεκτήματά του αφού θεωρείται ότι είναι το καύσιμο του μέλλοντος.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Υδρογόνου (Hydrogen Europe) έχει έδρα τις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί τον βιομηχανικό και ερευνητικό κλάδο των τεχνολογιών υδρογόνου. Σήμερα εκπροσωπεί περισσότερες από 400 βιομηχανικές επιχειρήσεις, περισσότερους από 70 ερευνητικούς οργανισμούς καθώς και 17 Εθνικούς Συνδέσμους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του υδρογόνου και των κυψελών καυσίμου.

Τα μέλη του συνδέσμου συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του CLEANHYDROGEN PARTNERSHIP που αποτελεί το επιστέγασμα μίας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων της βιομηχανίας, των πανεπιστημίων, των ερευνητικών οργανισμών και των δημόσιων φορέων, στον τομέα των στρατηγικών έρευνας, ανάπτυξης και διάδοσης των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου. Σκοπός του, μεταξύ άλλων, είναι να επιταχύνει την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου δρώντας ως μια πλατφόρμα που φέρνει κοντά τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να συνενώσουν τους πόρους τους γύρω από τις βασικές προτεραιότητες προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης, να εντοπίσει τις πλέον υποσχόμενες εφαρμογές υδρογόνου και κυψελών καυσίμου, και να δημιουργήσει επιτυχείς κοινοπραξίες για την μόχλευση των απαραίτητων διαθέσιμων κεφαλαίων και χρηματοδοτικών μηχανισμών.

Δείτε το video: