Η αρχαία ελληνική αποικία όπου έζησε ο Καζαντζάκης

Γραφικές εικόνες στην Αντίμπ της Γαλλίας

Με χαμηλά χρωματιστά σπιτάκια χτισμένα από πέτρα, όμορφα καντούνια και μοναδική θέα προς τη Μεσόγειο, η Αντίμπ γοητεύει τον επισκέπτη.

Η παραθαλάσσια πόλη βρίσκεται στη νοτιοανατολική Γαλλία, στη μεσογειακή Κυανή Ακτή, ανάμεσα στις Κάννες και τη Νίκαια. Πρόκειται για την αρχαία ελληνική αποικία της Αντίπολης, που είχε ιδρυθεί από τους Φωκαείς της Μασσαλίας.

Το πολιτιστικό κέντρο της Κυανής Ακτής όπως έχει χαρακτηριστεί, αποτέλεσε και την τελευταία κατοικία του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αντίμπ το 1948 και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή το 1957.

Αποτελεί ιδανική επιλογή για ήσυχες διακοπές ενώ προσφέρει αρκετές δραστηριότητες. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Πικάσο με τα μοναδικά εκθέματα και την αυλή με τα γλυπτά. Ο καλλιτέχνης έζησε μάλιστα εκεί τη δεκαετία του ’40. Ακόμη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το φρούριο, το σπήλαιο σοκολάτας και το σπίτι όπου έζησε και πέθανε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς.

Αντίμπ / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης για Μασσαλία είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας. Από εκεί φτάνετε με τρένο σε περίπου 45 λεπτά

ΑΝΤΙΜΠ ΓΑΛΛΙΑΑΝΤΙΜΠ ΓΑΛΛΙΑΑΝΤΙΜΠ ΓΑΛΛΙΑΑΝΤΙΜΠ ΓΑΛΛΙΑΑΝΤΙΜΠ ΓΑΛΛΙΑΑΝΤΙΜΠ ΓΑΛΛΙΑΑΝΤΙΜΠ ΓΑΛΛΙΑΑΝΤΙΜΠ ΓΑΛΛΙΑ

newsbeast.gr