Ολόκληρη η υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας μέσα σε 260 λέξεις

Για την απόπειρα βιασμού και την δολοφονία της φοιτήτρια στην Ρόδο:

Λόγω περιοδείας καθυστερούν να φτάσουν τα νέα στα αφτιά μου. Σε κάθε βίντεο που παρακολούθησα, οι δημοσιογράφοι τονίζουν πόσο έχει σοκαριστεί η κοινωνία που συνέβει κάτι τέτοιο, σε ένα τόσο ήρεμο κορίτσι. Παίρνουν συνεντεύξεις απο την γειτονιά και όλοι αναφέρουν πόσο χαμηλών τόνων ήταν η κοπέλα και πόσο δεν προκαλούσε.

Πως είναι δυνατόν, να γίνει απόπειρα βιασμού σε μια κοπέλα που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα, όχι σαν τις άλλες, τις πουτάνες, που τους αρέσει το σέξ και φοράνε ρούχα που τις κάνουν ελκυστικές και περιμένουν κιόλας να μην βιαστούν!

Είχα γράψει παλιότερα ένα αστείο, το οποίο πάει κάπως έτσι: ”Το κινητό μου είναι σαν την Ελληνική κοινωνία. Politically correct (δεν με αφήνει να βρίζω) και τρομερός σεξιστής. Γράφω ”γαμιά μου”, το κάνει ”γάμπα μου”, γράφω ”βιαστής”, το κάνει ”γυναίκα προκλητικά ντυμένη”.

Κάθε δημοσιογράφος που εστίασε στο πόσο σεμνή ήταν η φοιτήτρια και όχι στο πόσο αισχρό ήταν αυτό το έγκλημα από μόνο του, άσχετα με το θύμα, πρόσθεσε ένα ακόμα λόγο που οι γυναίκες το 2018 φοβούνται να καταγγείλουν βιασμούς. Πρόσθεσαν ένα ακόμα λιθαράκι σε μια ιδεολογία που δίνει ελαφρυντικά στους βιαστές. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. 

Σήμερα έχω παράσταση, αυτό σημαίνει πως θα ανέβω στην σκηνή και για ακόμα μια φορά θα μιλήσω ανοιχτά για το σεξ, ελπίζοντας πως το βράδυ που θα επιστρέφω στο ξενοδοχείο, δεν θα με βιάσουν. Γιατί ξέρω πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, πέρα από το βιασμό, θα έχω να αντιμετωπίσω και τα σχόλια μιας κοινωνίας που θα ουρλιάζει, πόσο πήγαινα γυρεύοντας.

Χρύσα Κατσαρίνη, κωμικός – stand up comedian