Προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών χωρίς διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Προσλήψεις με «άρωμα» εκλογών ετοιμάζει η κυβέρνηση ετοιμάζοντας σχέδιο νόμου για προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών χωρίς μάλιστα διαγωνισμό.

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων θα γίνουν με βάση του νέου συστήματος το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το σχέδιο νόμου θεωρείται βέβαιο ότι θα προβλέπει πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ωστόσο είναι βέβαιο ότι αυτές οι προσλήψεις όπως και όλες οι άλλες στο Δημόσιο θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” έχουν κλειδώσει τα βασικά κριτήρια και περιλαμβάνουν:
Προϋπηρεσία
Κοινωνικά κριτήρια
Επιστημονικά προσόντα

Ωστόσο, με μεγάλο αγκάθι για τις προσλήψεις φαίνεται πως είναι η προϋπηρεσία γι’ αυτό και εξετάζονται διάφορα σενάρια.
Σε περίπτωση μοριοδότησης της προϋπηρεσίας τότε όλες οι θέσεις επί της ουσίας θα καλυφθούν από τους αναπληρωτές και με τον τρόπο αυτό θα αποκλειστούν οι νέοι εκπαιδευτικοί.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι θα τεθεί ένα πλαφόν, ένα όριο στους μήνες προϋπηρεσίας που θα βάλει “ταβάνι” στα μόρια, έτσι ώστε να μπει νέο αίμα στις τάξεις των εκπαιδευτικών που αυτή την ώρα έχουν μέσο όρο ηλικίας κοντά ή και πάνω από τα 50 έτη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αριθμούς, έχει γίνει γνωστό από την κυβέρνηση ότι για το διδακτικό έτος 2019-2020 θα γίνουν 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, το διδακτικό έτος 2020-2021 θα γίνουν 5.250 προσλήψεις εκπαιδευτικών και το σχολικό έτος 2021-2022 θα γίνουν 5.250 ακόμη προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών.

dikaiologitika.gr