Η νεότητα είναι δώρο Θεού

Όταν είσαι νέος νιώθεις πως όλη η ζωή απλώνεται μπροστά σου γεμάτη ανοιχτούς δρόμους που σου υπόσχονται μια μεγάλη συναρπαστική ζωή. Τουλάχιστον έτσι νομίζεις ή μάλλον καλύτερα έτσι ελπίζεις.

Όταν είσαι νέος, αρνείσαι να δεχτείς πως τα πράγματα δεν θα πάνε έτσι όπως τα σχεδίαζες. Οι φιλοδοξίες σου βρίσκονται στο ζενίθ σου. Η νεότητα σου προσφέρει άγνοια κινδύνου, σε γεμίζει με ενέργεια να παλέψεις ακόμη και με τους χειρότερους εχθρούς σου.

Η δίψα σου να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα αποτελεί αστείρευτη πηγή δύναμης. Η δημιουργικότητα σου σε κάνει να μην εφησυχάζεσαι, να πειραματίζεσαι, να ψάχνεσαι, να δοκιμάζεις.

Να δοκιμάζεις και ας κάνεις λάθη. Και αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι. Τα περιμένεις αλλά δε σε πτοούν. Γιατί όταν είσαι νέος έχεις μεγαλύτερες αντοχές και δε συμβιβάζεσαι το ίδιο εύκολα.

Η νεότητα είναι δώρο Θεού. Ένα ανεκτίμητης αξίας δώρο καθώς είναι μία από τις πιο παραγωγικές φάσεις της ζωής σου. Είναι η στιγμή που θα κυνηγήσεις κάθε παράτολμη σκέψη σου.

Είναι η στιγμή που θα βάλεις τα δυνατά σου για να ξεχωρίσεις, για να διαπρέψεις, για να αφήσεις το στίγμα σου.

Η ηλικιακή φάση αυτή είναι που θα σου προσφέρει τις ανάλογες εμπειρίες, τα κατάλληλα εφόδια έτσι ώστε να πορευτείς από εκεί και πέρα.

Θα σου προσφέρει γνώση αλλά και ιστορίες για να διηγείσαι στα δικά σου παιδιά σε μια προσπάθεια να τους εμφυσήσεις ότι εσύ αποκόμισες από το διάβα σου.

Το να είσαι νέος, είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις μένοντας κλεισμένος στο καβούκι σου, αγχωμένος για το τι θα επακολουθήσει, φοβισμένος για τυχόν αποτυχίες.

Αυτή είναι η ευκαιρία σου να ξεδιπλώσεις τα ταλέντα σου, να μάθεις, να δημιουργήσεις, να μεγαλουργήσεις, να ζήσεις…!!!

Εσύ τι περιμένεις; Βγες εκεί έξω και χάραξε το όνομα σου!

Χρύσα Λεϊμονή