Το απίστευτο βίντεο από την έκρηξη του ηφαιστείου που προκάλεσε τσουνάμι

Ένα απίστευτο βίντεο κυκλοφόρησε από τον Guardian που φανερώνει την έκρηξη του ηφαιστείου που προκάλεσε το θανατηφόρο τσουνάμι στην Ινδονησία. Το βίντεο αποτυπώνει την έκρηξή του πριν και μετά το τσουνάμι.

Ο απολογισμός των θυμάτων του τσουνάμι το οποίο προκάλεσε μια ηφαιστειακή έκρηξη στην Ινδονησία αυξήθηκε σε 281 νεκρούς και άλλους πάνω από 1.000 τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της ασιατικής χώρας.

«Ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως και ο απολογισμός των ζημιών», προεξόφλησε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας πως τουλάχιστον 57 άνθρωποι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.

Το τσουνάμι έπληξε απροειδοποίητα το βράδυ του Σαββάτου τις νότιες ακτές της Σουμάτρας και το δυτικό άκρο της Ιάβας, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου που είναι γνωστό ως το «παιδί» του θρυλικού Κρακατόα, του Άνακ Κρακατόα.

Ομάδες εφοδιασμένες με μηχανήματα έργου και άλλο βαρύ εξοπλισμό συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες στα συντρίμμια με την ελπίδα πως θα βρουν επιζήσαντες.

Ειδικοί προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου να πλήξουν την περιοχή νέα θανάσιμα σεισμικά παλιρροϊκά κύματα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Δείτε το βίντεο: