Το Instagram έκανε ένα πείραμα σήμερα – και τελικά ζήτησε συγγνώμη

Το Instagram θέλει να κάνει αλλαγές και σήμερα πειραματίστηκε με μια πολύ μεγάλη. Την Πέμπτη, έγινε μια πρώτη δοκιμή μικρής κλίμακας για τη νέα δυνατότητα “tap-to-advance” που επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν στις δημοσιεύσεις οριζόντια, όπως στα stories.

Ενώ το νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα προβλέπονταν να δοκιμαστεί σε περιορισμένο αριθμό, εφαρμόστηκε σε περισσότερους χρήστες από το προβλεπόμενο και προκάλεσε τεράστια αίσθηση και ενόχληση

Αυτό οδήγησε το Instagram να διακόψει άρον-άρον τη δοκιμή ενώ υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση,  καθώς στο Twitter τα σχόλια είχαν αρχίσει να πληθαίνουν.

Ο Adam Mosseri, τον οποίο πρόσφατα το Facebook τοποθέτησε επικεφαλής του Instagram, απάντησε το πρωί της Πέμπτης στους χρήστες του Twitter, εξηγώντας ότι το χαρακτηριστικό οριζόντιας κύλισης «υποτίθεται ότι θα ήταν μια πολύ μικρή δοκιμή που κατά λάθος έγινε πιο μαζική». Στη συνέχεια απολογήθηκε και ζήτησε από τους χρήστες που είχαν πρόβλημα με την εφαρμογή απλά να κάνουν επανεκκίνηση.

«Συγγνώμη για τη σύγχυση! Πάντα δοκιμάζουμε νέες ιδέες, συνήθως με πολύ μικρότερο αριθμό ανθρώπων… », κατέληξε.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο το πόσο αρνητική κριτική εισέπραξε η αλλαγή με τους περισσότερους χρήστες να λένε πως αυτό καθυστερούσε την περιήγησή τους και πως δεν ήταν καθόλου πρακτικό.

Κάποιοι σχολιάζουν πως δεν ήταν ένα τυχαίο λάθος και πως το Instagram είχε την ευκαιρία να συλλέξει αιφνίδιες και αυθόρμητες κριτικές για μια τόσο μεγάλη αλλαγή.

Δείτε σε βίντεο πώς έδειχνε σήμερα το feed σε όσους έπεσαν θύματα της δοκιμής:

lifo.gr