Τι να φάτε μετά το hangover της Πρωτοχρονιάς

Όσο κι αν θέλετε να είστε συνετοί και προσεκτικοί, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα πράγματα είναι πολύ πιθανόν να ξεφύγουν, κυρίως λόγω του ξενυχτιού και των πολλών ωρών που έχουμε στη διάθεσή μας να γιορτάσουμε το νέο έτος. Για να μην βρει, όμως, η πρώτη μέρα του χρόνου στη χειρότερη έκδοση του εαυτού σας, δείτε πώς να συμπεριφερθείτε έξυπνα στις διατροφικές σας επιλογές ώστε να κερδίσετε τη χαμένη σας ενέργεια και υγεία που σας έκλεψε το ξενύχτι και το αλκοόλ.

Μπανάνα
Η μπανάνα αποκαθιστά το κάλιο στον οργανισμό μας και βελτιώνει τη λειτουργία των μυών μας, οι οποίοι δεν είναι και στα καλύτερά τους έπειτα από τόσο ξενύχτι και αλκοόλ. Βάλτε τη στο smoothie σας ή απολαύστε τη σκέτη ή με λίγο ψωμί με φιστικοβούτυρο.

Κινόα
Το πλεονέκτημα της κινόα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι επιδιορθώνει τη ζημιά στην καταστροφή των αμινοξέων που έχει προηγηθεί από το αλκοόλ. Αυτό σημαίνει και πάλι ισορροπία στον οργανισμό. Φροντίστε να την έχετε έτοιμη από την προηγούμενη ημέρα.

Μέλι
Το μέλι συμβάλλει στην επαναφορά μας από το αλκοόλ χάρη στα αντιοξειδωτικά του ενώ μας χαρίζει ενέργεια. Αν δεν σας είναι εύκολο να το καταναλώσετε σκέτο, προσθέστε το σε ένα ζεστό ρόφημα, σε μερικά κράκερ ή σε μια φρυγανιά.

Ζωμός με νουντλς
Η συνταγή αυτή μας έρχεται από Ανατολή και σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι κοντά στην τέλεια θεραπεία για το hangover. Πρόκειται για ένα κορεάτικο πιάτο με ζωμό βοδινού και σάλτσα σόγιας, noodles και βοδινό, κοτόπουλο, κρεμμύδια και ένα καλά βρασμένο αυγό. Ονομάζεται yak-a-mein και περιέχει το ιδανικό μίγμα αλάτων, πρωτεϊνών, υδατανθράκων και ιχνοστοιχείων για την αντικατάσταση των χημικών που χάνονται από το αλκοόλ. Αν έχετε άγριες διαθέσεις, ετοιμάστε την από την προηγούμενη ημέρα για να είστε προετοιμασμένοι.

Αυγά
Εκτός του ότι μας παρέχουν την πρωτεΐνη που χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί το σάκχαρο του αίματος, η κυστίνη τους βοηθάει στη διάσπαση των τοξινών. Προτιμήστε βιολογικά αυγά τα οποία είναι πιο ωφέλιμα και αναπληρώνουν άμεσα τις ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες B, οι οποίες έχουν καταστραφεί σε ένα βαθμό από το αλκοόλ. Απολαύστε τα σε ένα ωραίο brunch που θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε.

clickatlife.gr