Και στην Κοζάνη ύποπτος φάκελος με την σκόνη

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν πανεπιστήμια όλης της χώρας έλαβαν 12 φακέλους με ύποπτο περιεχόμενο. Στους παραλήπτες ήταν και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα χθες  υπήρξε ενημέρωση προς τις πρυτανικές αρχές όλης της χώρας ώστε να διερευνήσουν αν έλαβαν φάκελο με ύποπτο περιεχόμενο, κάτι που επιβεβαιώνει ο Πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης.

Ο Πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης

«Λάβαμε πριν από τα Χριστούγεννα και εμείς. Παραλήφθηκε ο φάκελος όταν άνοιξε το ίδρυμα. Την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Περιείχε κάποια φυλλάδια και υπήρξε η αίσθηση ότι υπήρξε σκόνη. Θεώρησαν ότι ήταν προς ανακύκλωση το περιεχόμενο, Επειδή σήμερα ειδοποιήθηκαν οι πρυτανικές αρχές για τον φάκελο, ειδοποιήσαμε τις αρχές για την παραλαβή του και θα υπάρξει μια διαδικασία διερεύνησης από τις αρχές», τονίζει ο πρύτανης μιλώντας στον «Π».

Όπως έγινε γνωστό από κεντρικά site, αντίστοιχους φακέλους έλαβαν το: Πανεπιστημίο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στην Πολυτεχνειούπολη Κρήτης στα Χανιά, Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας στο Αιγάλεω, στην ΑΣΠΕΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι, ενώ βρέθηκε και φάκελος στα ΕΛΤΑ του αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ.

Αυτός είναι ο φάκελος με την σκόνη που στάλθηκε στα Πανεπιστήμια

Ο φάκελος με την σκόνη που στάλθηκε χτες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Πολυτεχνείο και στα Πανεπιστήμια της Κρήτης, του Βόλουκαι της Κέρκυρας, καθώς και στη σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ στο Μαρούσι «είδε» σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Σήμερα», όλοι οι φάκελοι είναι πανομοιότυποι και εστάλησαν από την Ινδία.

Ο φάκελος της φωτογραφίας που εστάλησαν στα Πανεπιστήμια γράφει «H τελική νίκη είναι για το Ισλάμ, αλλά όχι μέσω των μουσουλμάνων».

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το Γενικό Χημείο του Κράτους, η σκόνη που βρέθηκε στους φακέλους που εστάλησαν στα παραπάνω πανεπιστήμια περιέχουν «βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες», οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου  φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό εισήχθησαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Σημειώνεται ότι άλλοι πέντε άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα στο Βόλο και τέσσερις ακόμη στην Κέρκυρα.

Συνολικά εστάλησαν δώδεκα φάκελοι με παραλήπτες τους πρυτάνεις και με χώρα αποστολής την Ινδία.

Οι φάκελοι εστάλησαν στα Πανεπιστήμια ταχυδρομικώς πριν από αρκετές μέρες μέρες, καθώς σε τουλάχιστον δύο (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη), παρελήφθησαν πριν και μετά τα Χριστούγεννα.