Αποφθέγματα ενός παραολυμπιονίκη ικανά να αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την ζωή

Ο Αντώνης Τσαπατάκης είναι μέλος της εθνικής ομάδας ατόμων με αναπηρίες, στο άθλημα της κολύμβησης με πολλά μετάλλια και ρεκόρ παγκόσμια και πανελλήνια στην κατοχή του. Εκ των οποίων ένα χρυσό, χάλκινα και ασημένια.

Έχει γράψει ένα παιδικό βιβλίο «το όνειρο», μαζί με την Έλενα Θωίδου, το οποίο μιλάει για το μαγικό φίλτρο που μας δίνει δύναμη να νικάμε και να ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες, την ΑΓΑΠΗ. Μέσα από το παράδειγμα του και τις πολλές ομιλίες του ανά την Ελλάδα, «συνομιλίες» όπως ταπεινά τις αποκαλεί, περνάει πολλά σημαντικά μηνύματα για την ζωή. Μέσα από τα λόγια του μας δίνει την δύναμη να καταλάβουμε πως κανείς δεν μπορεί να μας αλλάξει ή να μας «φτιάξει», παρά μόνο εμείς οι ίδιοι.

Ακολουθούν κάποια υπέροχα λόγια του Αντώνη Τσαπατάκη τόσο δυνατά, ικανά να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κανείς την ζωή.

  1. Φόβισε τους φόβους σου με τα όνειρα σου.
  2. Στο δικαίωμα για «ζωή» δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις. Δεν υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι.
  3. Ας προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε το δικαίωμα της έμφυτης αξιοπρέπειας στις ζωές όλων. Ας δώσουμε τον σεβασμό και την αξία που αρμόζει στον κάθε έναν, ώστε να έχουμε τις αρετές που χρειάζονται για να αποκαλούμαστε «ανθρώποι».
  4. Τα παιδιά δεν έχουν την αίσθηση της διαφοράς ανάμεσα στους ανθρώπους. Μέσα από τα μάτια των παιδιών πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε εμείς αλλά και οι πρεσβύτεροι μας, ώστε να μην ξεχνάμε ότι είμαστε όλοι διαφορετικά ίσοι.
  5. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο θα πρέπει κανείς να ανταγωνίζεται είναι ο ίδιος του ο εαυτός.
  6. Ήταν ανταλλαγή..έδωσα την «δύναμη» του να περπατώ και πήρα την «υπερδύναμη» του να βοηθάω τους άλλους.
  7. Με τα φτερά του νου.. οδεύω προς τα όνειρα μου.
  8. Ο μόνος τρόπος για να πετυχεις τα όνειρα σου και να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που σου παρουσιάζονται είναι να δώσεις όλο σου τον εαυτό, να παλέψεις με την ψυχή σου.
  9. Η εμπειρία είναι ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην επιτυχία, στην ευημερία, στην ευτυχία και σε όσα όλα έχεις ονειρευτεί.
  10. Κάποιες φορές η ζωή γίνεται δύσκολη, αλλά αν αγαπάς την έννοια του ρήματος «ΖΩ» τότε απλά θα τολμήσεις και θα ζήσεις…
  11. Μέσα σε ένα 10ο του δευτερολέπτου μπορεί να αλλάξει η ζωή σου. Το να αποδεχτείς τα νέα δεδομένα και να αναλάβεις τις ευθύνες σου, σε φέρνει πιο κοντά στην βελτίωση, στην ανάπτυξη και στην επίτευξη των νέων στόχων σου.
  12. Όταν βρίσκεσαι στο έρεβος του βυθού, πρέπει να βρεις μια αχτίδα φωτός που θα σε οδηγήσει ξανά στην επιφάνεια. Αυτή η αχτίδα είναι ο χάρτης σου για τον θησαυρό της προσωπικής σου επιτυχίας!

Αντώνη, ευχαριστούμε εκ μέρους όλων για την έμπνευση και τη δύναμη που δίνεις μέσα από τις πράξεις σου, το ήθος και τα επιτεύγματά σου. Αποτελείς ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση. Να είσαι πάντα καλά!

awakengr.com