Τεράστιος Τσιτσιπάς: Διέλυσε τον Φέντερερ με ιστορική νίκη

Τον αγώνα της ζωής του έδωσε σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς συντρίβοντας τον Ρότζερ Φέντερερ, στο Αυστραλιανό Όπεν, με 3-1 σετ. Η ιστορική νίκη του προκάλεσε αμέσως ντελίριο στους θεατές του γηπέδου και στα social media, από ομογενείς στην Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σε έναν μαραθώνιο αγώνα-θρίλερ, ο Έλληνας πρωταθλητής απέκλεισε τον Ελβετό για την φάση των «16» στο Australian Open. Στις εξέδρες του τερέν, βρέθηκε ακόμα και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον για να παρακολουθήσει από κοντά τη μεγάλη αναμέτρηση.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε σκληρά αλλά έχασε τελικά με 7-6. Στο δεύτερο σετ η εικόνα αντιστράφηκε και ήταν η ώρα του Τσιτσιπά να κερδίζει με 6-7 στο τάι μπρέικ.

Από εκεί και πέρα ο Στέφανος έμοιαζε ασταμάτητος και κέρδισε με 5-7 και το τρίτο σετ της αναμέτρησης, στριμώχνοντας τον Ρότζερ Φέντερερ.

Στο τέταρτο σετ της αναμέτρησης, και ενώ ο Τσιτσιπάς προηγούνταν με 3-4 αντιμετώπισε προβλήματα στο πόδι. Ο Φέντερερ ισοφάρισε σε 4-4. Τελικά και αυτό το σετ έμελε να κριθεί στο τάι μπρέικ όπου ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-7.

Οι δυο αντίπαλοι είχαν συναντηθεί ξανά και στο Hopman Cup, όπου ο Ελβετός είχε νικήσει στο μονό αλλά έχασε από τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη στο διπλό με 2-1 σετ, αγωνιζόμενος στο πλευρό της Μπελίντα Μπέντσιτς.

Τότε η Ελβετία είχε περάσει τελικά στην επόμενη φάση αλλά σήμερα, ήταν η Ελλάδα που πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, στην πρώτη συνάντηση των δύο αθλητών στα πλαίσια ενός Grand Slam.