Επιτρέπεται να μην αγαπάς τα ζώα. Απαγορεύεται να τα κακοποιείς

Δε σου ζήτησε ποτέ κανείς να αγαπήσεις τα ζώα. Δικαίωμα σου να απομακρύνεσαι, να τσιρίζεις και να τρέμεις όταν σε πλησιάζουν. Σε εκλιπαρώ μονάχα μην τα σκοτώνεις.

Αν του φωνάξεις θα φύγει μακριά και θα είσαι ασφαλής. Αν το πλησιάσεις με αγάπη θα έρθει κοντά σου και θα περάσεις τις πιο ωραίες στιγμές παίζοντας μαζί του. Αν το ταϊσεις το έχεις κερδίσει για μια ζωή. Σαν τον άνθρωπο κι αυτό αγάπη και φροντίδα ζητάει.

Δεν μπορούν μόνα τους και μας έχουν ανάγκη! Βάλε έξω από την πόρτα σου ένα μπολ με νερό. Ανθρωπιά δείξε και σε εκείνα. Γεμίζει η καρδιά με αυτή. Μην είσαι από εκείνους που δεν έχουν μεσα τους λίγη.

Από ποιον παίρνεις το δικαίωμα να αφαιρέσεις μια ψυχή; Είμαι εκείνη που κάθε φορά που συναντώ σκυλί το πλησιάζω το κοιτώ στα μάτια και του λέω πως είναι το πιο όμορφο πλάσμα. Του ζητάω να έρθει μαζί μου αν θέλει και ούτε κατά διάνοια δε θα επιτρέψω σε κάποιον να του φωνάξει να φύγει.

Ναι, χρειάζομαι το χρόνο μου μαζί του για να βεβαιωθώ πως με έχει συμπαθήσει και θα δεχτεί να το χαϊδέψω. Είμαι εκείνη που όταν βλέπω κάποιο να έρχεται πάνω μου θα τσιρίξω αλλά όταν αρχίσει τα παιχνίδια δε θα θέλω να φύγω. Είμαι εκείνη που νιώθω γεμάτη με αυτό. Μην το πλησιάζεις, μην το χαϊδεύεις και μην του μιλάς αν δε θες…Αλλά το σημαντικότερο… ΜΗΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙΣ.

Έφη Μπαμπούρη