Βαρύ πρόστιμο στον Τσιτσιπά για το οργισμένο ξέσπασμα σε διαιτητή (video)

Τσουχτερό είναι το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για το φραστικό ξέσπασμά του σε διαιτητή αγώνα του αυστραλιανού Open, στα μέσα Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης για τον τρίτο γύρο του τουρνουά, απέναντι στον Νικολόζ Μπασιλασβίλι στο Margaret Court Arena, ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε σε κάποιο σημείο τον διαιτητή του αγώνα και φώναξε «αυτός ο μαλ@@@@ με έχει γα@@@@@».

Οι κάμερες κατέγραψαν το περιστατικό που διαδόθηκε αστραπιαία στο διαδίκτυο.

Τελικά το Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε του αντιπάλου του με 3-1 σετ σε λιγότερο από τρεις ώρες αλλά τώρα θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους 15.000 δολαρίων (13.200 ευρώ) για το ξέσπασμά του.

Στον Στέφανο Τσιτσιπά επιβλήθηκε και επιπλέον πρόστιμο 3.000 δολαρίων (2.600) ευρώ επειδή συνομίλησε με τον προπονητή του, στη διάρκεια του παιχνιδιού με τον Μπαουτίστα Αγούτ, κάτι που απαγορεύεται.

Μετά την πορεία του στο Αυστραλιανό Open, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά απέναντι στον Ράφα Ναδάλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ήδη γίνει πλουσιότερος κατά 678.939 δολάρια, μέσα στο 2019, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της ATP, ενώ συνολικά στη μέχρι τώρα καριέρα έχει εισπράξει περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το επίμαχο στιγμιότυπο:

Lifo