Οι στρατιωτικοί της Καστοριάς διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία

Η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς,αιμοδοσία, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 στο Κέντρο

Υγείας  Άργους Ορεστικού και από ώρα 08:30 έως και 13:00, υπέρ της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργήσει η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ., με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς» και αριθμό μητρώου στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών 13961.

Υπενθυμίζεται ότι:

Η τράπεζα αίματος στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά αίματος των συναδέλφων μελών του σωματείου μας. Όσες και όσοι συνάδελφοι μπορούν και  επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά , παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο διαχειριστή για την Ένωση μας κ. Μαρινέλη Χρήστο στο τηλ. 6944857472-6980265146 ή να στείλουν email στοespeekas@poes.gr.

Σκοπός της λειτουργίας της τράπεζας αίματος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς είναι:

– Η δημιουργία αποθέματος αίματος για την αντιμετώπιση αναγκών των συναδέλφων  και των οικογενειών τους.

– Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Εθελοντής αιμοδότης μπορεί να γίνει καθένας που έχει ηλικία από 18 έως 62 ετών, εφόσον είναι υγιής. Οι άνδρες μπορούν να δώσουν αίμα έως και τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ενώ οι γυναίκες έως και τρείς (3) φορές το χρόνο. Το μεσοδιάστημα μεταξύ 2 αιμοδοσιών δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριών (3) μηνώνΔικαιούχοι μονάδων αίματος της τράπεζας αίματος του σωματείου μας είναι οι συνάδελφοι με τις οικογένειες τους.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι όπως προσέλθουν μαζικά καθώς η προσφορά αίματος αποτελεί κορυφαία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η άμεση εξεύρεση αίματος συντελεί καθοριστικά στην έγκαιρη και αίσια έκβαση πολλών περιστατικών και απαλλάσσει τους ενδιαφερόμενους από την αγωνία και το άγχος για την εξεύρεση αίματος.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Καστοριάς ευχαριστεί θερμά το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς για την άμεση και θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση μας και το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού για την διάθεση του χώρου.