Εκδήλωση του ΙΣΝ με αφορμή έρευνα της ομάδας του Καστοριανού Νίκου Παναγιώτου

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιεί μια ανοικτή εκδήλωση 24 ωρών με τους ειδικούς του χώρου και όχι μόνο και ανοίγει το «Διάλογο», αφιερωμένο στη Δημοσιογραφία, τις ορθές πρακτικές και τις digital εφαρμογές στο νέο χώρο του iMEdD, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την προαγωγή και την εξέλιξη της δημοσιογραφικής έρευνας.

‪Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε το πρόγραμμα υπότροφων του Ιδρύματος για δημοσιογράφους σε συνεργασία με τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη αλλά και η έρευνα του International and Peace Journalism Laboratory για την παραπληροφόρηση.
‪Το ερώτημα του κατά ποσό η παραπληροφόρηση απειλεί τη Δημοκρατία δεν ήταν μόνο αντικείμενο έρευνας αλλά και η αφορμή για να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς τον έλεγχο και την αξιοπιστία όσων μεταδίδονται και θα μεταδοθούν στο μέλλον από τα ΜΜΕ ενόψει των ευρωεκλογών.

Την έρευνα πραγματοποίησαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην Ουάσιγκτον φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Nikos Panagiotou σε συνεργασία με το think tank CSIS.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Nikos Panagiotou, στέκεται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι και γυαλιά

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, πίνακας και εσωτερικός χώρος