“Μακεδονικό οίνο“ στις ετικέτες των κρασιών τους θέλουν οι Σκοπιανοί

«Εδώ και δέκα χρόνια προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε τον όρο “μακεδονικός οίνος”», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οινοποιός Μίντσο Γιορντάνοφ.

Να βρεθεί λύση στο ζήτημα με τις ετικέτες των κρασιών που παράγονται σε ολόκληρη την περιοχή της γεωγραφικής Μακεδονίας ζητούν οι οινοπαραγωγοί στα Σκόπια, ώστε και στα δικά τους κρασιά να υπάρχει ο τίτλος «Μακεδονικός Οίνος».

«Εδώ και δέκα χρόνια προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε τον όρο «μακεδονικός οίνος». Θα ήταν καλό να βρούμε μια δίκαιη λύση στο πλαίσιο των διεθνών νόμων , δηλαδή να χρησιμοποιούμε το επίθετο «μακεδονικός» για ολόκληρη τη γεωγραφική Μακεδονία», λέει ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου «Στόμπι» Μίντσο Γιορντάνοφ, σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Express».

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε έρθει σε επικοινωνία για αυτό, αλλά πιστεύω ότι η Ένωσή μας θα λάβει υπόψη το πρόβλημα και θα το προωθήσει αναφέροντας τη θέση μας στο πλαίσιο των διεθνών κανονισμών. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», δήλωσε ο Γιορντάνοφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα κανένας οίνος στην περιοχή των Σκοπίων δεν αναφέρεται ως «μακεδονικός» στις εξαγωγές.

voria.gr