Η Γαλλία προτείνει το break dance για ολυμπιακό άθλημα

Οι χορευτές του break dance θα έχουν μάλλον την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο και παγκόσμια δόξα, καθώς η Γαλλία αποφάσισε να συμπεριλάβει το συγκεκριμένο είδος χορού στα τέσσερα επιπλέον προτεινόμενα αθλήματα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Την τελική απόφαση για τα αθλήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου το 2024, θα τη λάβει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) τον Δεκέμβριο του 2020.

Η διοργανώτρια αρχή προτείνει επίσης το σκέιμπορντ, το σέρφινγκ και την αναρρίχηση στο ολυμπιακό πρόγραμμα – αθλήματα που θα δούμε και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, το 2020.

Η ΔΟΕ έχει ήδη εγκρίνει την αντίστοιχη πρόταση των Ιαπώνων και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα δώσει το «πράσινο φως» και στις προτάσεις των Γάλλων, που θα πάρουν τη σκυτάλη για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει πως θα δίνει τη δυνατότητα, σε κάθε χώρα που φιλοξενεί τους Αγώνες, να επιλέγει επιπρόσθετα αθλήματα που θα περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα της εκάστοτε διοργάνωσης.

Μοναδική προϋπόθεση είναι τα αθλήματα αυτά να είναι δημοφιλή στη χώρα διεξαγωγής τους ώστε να προσελκύουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

sdna.gr