Film office: Τι σημαίνει στην πράξη και στην… τσέπη για τις πόλεις της Δ. Μακεδονίας

Η δημιουργία γραφείου συντονισμού οπτικοακουστικών παραγωγών μετρίου και μεγάλου προϋπολογισμού σε περιοχές της Κοζάνης , Καστοριάς , Φλώρινας και Γρεβενών ίσως είναι η οικονομική είδηση της χρονιάς για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας .

Ο,τι επαγγέλματα (και υλικά) χρειάζεται ένα σπίτι για να οικοδομηθεί, ( περίπου 100 ), αλλά τόσα μπορεί να χρειαστεί κάθε νέα παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας .

Το παραπάνω ισχύει για την δημιουργία σκηνικών σε οργανωμένα στούντιο όπως της ΔΕΗ στην Κοζάνη και σε άλλες πιθανες περιοχές γυρισμάτων σε Καστοριά , Φλώρινα , Γρεβενά , Πρέσπες .

Ταυτόχρονα επαγγέλματα όπως τεχνικών εικόνας -ήχου, ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας -ηχου , μοντάζ , σκηνοθέτες , ηθοποιοί , ζωγράφοι, κάμεραμαν, ηλεκτρονικοί μηχανικοί , μηχανικοί υπολογιστών και δικτύων και δεκάδες άλλα είναι στην hot list για τους ανθρώπους του film office ώστε να προταθούν στους επιχειρηματίες του κινηματογράφου κατά τις επαφές τους .

Στην hot list των επαγγελμάτων θα πρέπει να συμπληρωθεί και η hot list περιοχών της Περιφέρειας που θα καταρτιστεί σε λίγο καιρό .

Πληροφορίες του nowm θέλουν τον κ .Καρυπίδη να συγκεντρώνει άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους του χώρου με άμεση ή έμμεση σχέση με το αντικείμενο (ξενοδόχους,tour operators, εστίαση, αναψυχή, ενώσεις και σωματεία επαγγελμάτων, ενοικιαζόμενα δωμάτια) για την συγκέντρωση και δημιουργία οπτικού υλικού με τις δυνατότητες των περιοχών στις τέσσερις Π.Ε . σε φυσικό τοπίο και υποδομές , μνημεία κλπ όπου μπορούν να γίνονται γυρίσματα και δίνοντας απτά κίνητρα να αποτελούμε κορυφαια παγκ οσμια επιλογή .
Η εξακτινωση του film office στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες θα παρακολουθείτε με διαδικτυακό πληροφοριακό σύστημα που θα δημιουργηθεί και θα καταγραφει τις πρωτοβουλιες και δυνατοτήτες της περιοχής .

Κομβικό σημείο σε όλο αυτό το διεθνές επιχειρηματικό εγχείρημα που μπαίνει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Καστοριάς .

Υ.Γ ( Η μεγαλύτερη παραγωγή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα σε κόστος, ήταν το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι που άφησε 6,5 εκατ. ευρώ στην Κεφαλλονιά !!!! )