Ζευγάρι στην Καστοριά οι δράστες της διάρρηξης του Ερυθρού Σταυρού (video – ρεπορτάζ)

Η εισβολή έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν τα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν λειτουργούσαν και οι δυο δράστες, μία 39χρονη γυναίκα και ένας 49χρονος άντρας, κατάφεραν να διαφύγουν ανενόχλητοι

Το πάθος τους για τα ναρκωτικά έκανε ένα ζευγάρι Ελλήνων να μην διστάζουν να εισβάλλουν μέρα- μεσημέρι στο κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Καστοριά γκρεμίζοντας με βαριοπούλα τον υαλοπίνακα της εισόδου, για να κλέψουν φάρμακα που χορηγούνται μόνο με ειδική ιατρική συνταγή.

Η εισβολή έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν τα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν λειτουργούσαν και οι δυο δράστες, μία 39χρονη γυναίκα και ένας 49χρονος άντρας, κατάφεραν να διαφύγουν ανενόχλητοι χωρίς όμως να κλέψουν παρά μόνο το κλειδί της πόρτας. Ωστόσο, η υπόθεση εξιχνιάστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι τους συνέλαβαν στο σπίτι τους το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε, βρέθηκαν στο σπίτι τους 319 ναρκωτικά χάπια και δυο διαδερμικά έμπλαστρα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, το κλειδί της εισόδου του κτιρίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς, η επίμαχη βαριοπούλα και ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης. Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, που τους άσκησε δίωξη για απόπειρα κλοπής και κατοχή ναρκωτικών.

Δείτε το ρεπορτάζ της Κυριακής Νιάνιου: