Έργα τέχνης ζωγραφισμένα σε στίβες από βιβλία

Ο ζωγράφος Mike Stilkey από το Λος Άντζελες χρησιμοποιεί παλιά βιβλία που προορίζονταν για καταστροφή, σαν καμβάδες για τις τεράστιες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις του.

Συνεργάσθηκε με τοπικές βιβλιοθήκες και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό βιβλίων, τα οποία στοιβάζει το ένα πάνω στο άλλο και ζωγραφίζει στα εξώφυλλα και τις ράχες τους.

stilkey6.jpg

Οι στοίβες του αποτελούνται από εκατοντάδες βιβλία και ορισμένες από αυτές έχουν ύψος πολλών μέτρων, κυριαρχώντας στον χώρο που επιλέγει για την καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Με συνδυασμό μολυβιών, χρωμάτων και βερνικιών, ζωγραφίζει τους ζωηρούς χαρακτήρες του. Τα χρώματα, τα μεγέθη και οι τίτλοι προσφέρουν μοναδικά μείγματα φόντου για χορευτικά ζευγάρια, αιλουροειδή, πουλιά ή ποδηλάτες.

zografismena-se-stives-apo-vivlia.jpg

Ο Stilkey χρησιμοποιεί φανταχτερά χρώματα και ανθρωπόμορφα ζώα, για να προσδώσει μια αίσθηση διαχρονικής παραξενιάς στους πίνακές του, που έχουν εκτεθεί σε όλες τις ΗΠΑ.

Ο καλλιτέχνης ταξίδεψε επίσης σε διάφορες χώρες, για να δημιουργήσει εγκαταστάσεις που αφορούν συγκεκριμένες τοποθεσίες, ανάμεσα στις οποίες στη Νότια Κορέα, την Ιταλία, την Ελβετία, την Κίνα και στις Φιλιππίνες.

zografismena-se-stives-apo-vivlia1.jpg

zografismena-se-stives-apo-vivlia2.jpg

disaters.jpg

mr.jpg

thegentlemanfromindianapolis.jpg

thehighsea.jpg

tomorrow.jpg

black-rabbit-of-inle.jpg

unnamed-1.jpg

unnamed.jpg

vivlia-zografiki3

vivlia-zografiki4.jpg

vivlia-zografiki.jpg

vivlia-zografiki2.jpg

vivlia-zografiki1.jpg

vivlia-zografiki7.jpg

vivlia-zografiki6.jpg

Mike-Stilkey-Paintings-on-013.jpg

Mike-Stilkey-Paintings-on-006-1.jpg

Mike-Stilkey-Paintings-on-004-1.jpg

Mike-Stilkey-Paintings-on-001.jpg

Colossal