Πανέμορφη Βόρεια Ελλάδα: Εικόνες για να λατρέψεις πόλεις και χωριά

Οι ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας συχνά δεν γίνονται αντιληπτές από όλους εμάς που έχουμε με έναν τρόπο συνηθίσει να περπατάμε στους δρόμους της και να περνάμε την καθημερινότητά μας, με τα εύκολα και τα δύσκολα, στις πόλεις της.

Η ματιά του Αργύρη Καραμούζα (Instagram argiris_karamouzas), η φωτογραφική του άποψη πάνω στις γωνιές της Βόρειας Ελλάδας, με έμφαση στη Δυτική Μακεδονία, αλλάζει το βλέμμα μας και αναδιαμορφώνει την αίσθησή μας. Ο ίδιος δηλώνει πως είναι ερασιτέχνης φωτογράφος, όμως το πάθος για το καλλιτεχνικό χόμπι του φανερώνει παρουσία ταλέντου και δουλειάς, δημιουργικότητας και πειραματισμού.

Καστοριά – φωτογραφία Αργύρης Καραμούζας
Μακροχώρι Καστοριάς – Αργύρης Καραμούζας

«Η σχέση μου με τη φωτογραφία ξεκίνησε πριν από περίπου 5 χρόνια, μετά από παρότρυνση της συζύγου μου να πάρουμε μια καλύτερη φωτογραφική μηχανή. Το ένα έφερε το άλλο. Το βλέπω καθαρά σαν χόμπι και είναι αυτό που συμπληρώνει την καθημερινότητά μου», σχολιάζει στην Parallaxi.

Αγριολούλουδα, Άγιος Δημήτριος – Αργύρης Καραμούζας

«Για μένα, το ”θέμα” έρχεται αυθόρμητα όταν πιάσω τη φωτογραφική στα χέρια μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρω κάτι να μου κάνει κλικ. Μια καλή φωτογραφία βρίσκεται παντού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά».

Κατερίνη – Αργύρης Καραμούζας
ΔΕΗ – Αργύρης Καραμούζας

«Με μαγεύουν και με χαρακτηρίζουν ως ερασιτέχνη φωτογράφο τα τοπία, είτε αυτά είναι αστικά είτε όχι. Με συναρπάζει το γεγονός ότι μπορείς να φωτογραφίζεις για πολύ καιρό το ίδιο σημείο κατά τη διάρκεια της χρονιάς και να έχεις εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Και σ’ αυτό σίγουρα παίζει ρόλο και η ματιά του φωτογράφου», σημειώνει στην Parallaxi ο Αργύρης Καραμούζας.

Πλατανόδασος Πιερίας – Αργύρης Καραμούζας
Μαυροδένδρι Κοζάνης – Αργύρης Καραμούζας

«Με τη δουλειά μου, καλώς ή κακώς, ταξιδεύω καθημερινά οπότε αυτό μου δίνει το πλεονέκτημα να βλέπω συνεχώς διαφορετικά πράγματα και να αλλάζω παραστάσεις. Αυτό το εκμεταλλεύομαι φωτογραφικά όσο μπορώ».

Χρυσαυγή, Κοζάνη – Αργύρης Καραμούζας
Φλώρινα – Αργύρης Καραμούζας

«Κινούμαι καθημερινά στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και έτσι είναι λογικό οι περισσότερες φωτογραφίες μου να είναι από εκεί. Η Βόρεια Ελλάδα έχει πάρα πολλά σημεία που μπορούν να σου δώσουν απίστευτα φωτογραφικά αποτελέσματα, ειδικά η Καστοριά και το Βόιο Κοζάνης είναι περιοχές στις οποίες σίγουρα ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι τα έχεις φωτογραφίσει όλα».

Φιλοπρόοδος Σύλλογος – Αργύρης Καραμούζας
Βίτσι, κορυφή Λούτζερ – Αργύρης Καραμούζας

«Δεν μπορώ να αποφασίσω ποια από τις εικόνες που έχω τραβήξει είναι η αγαπημένη μου. Συνήθως κλίνω προς τη γέφυρα της λίμνης Πολυφύτου στην Κοζάνη και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι από τα αγαπημένα μου σημεία», αναφέρει στην Parallaxi.

Λίμνη Πολυφύτου – Αργύρης Καραμούζας

Ο Αργύρης Καραμούζας έχει ήδη κάνει την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Κοζάνης και στα άμεσα σχέδια του είναι μια δεύτερη έκθεση με φωτογραφίες από όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Νυμφαίο – Αργύρης Καραμούζας
Φλώρινα – Αργύρης Καραμούζας
Θεσσαλονίκη – Αργύρης Καραμούζας
Κοζάνη – Αργύρης Καραμούζας
Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης – Αργύρης Καραμούζας
Αργύρης Καραμούζας
Καστοριά – Αργύρης Καραμούζας
Κοζάνη – Αργύρης Καραμούζας

parallaximag.gr