Μαζικές αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα

Σημάδια κατάρρευσης δείχνει η συγκυβέρνηση με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ να μετράει καθημερινά ολοένα και λιγότερα στελέχη, καθώς αρκετά μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραιτούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία με το Σκοπιανό. Την ίδια ώρα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλούν στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ η ΝΔ δείχνει σταθερή άνοδο.

Ο Δημήτρης Καμμένος υπερψήφισε την πρόταση μομφής της ΝΔ καθώς δεν ήθελε να ρίξει «ζαριά για την Μακεδονία» και διεγράφη από τους ΑΝΕΛ.

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα διαφωνώντας με τους χειρισμούς στο Σκοπιανό. «Η κατάπτυστη συμφωνία που προέκυψε και από την ανεπάρκεια και τις εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος δεν πρέπει να υπογραφεί από τον Υπουργό Εξωτερικών και από κανέναν άλλον», σημείωσε.

Στη λίστα των παραιτήσεων προστέθηκε και ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Καστοριάς, Χρήστος Παύλου, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά τη διαγραφή Δημήτρη Καμμένου. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως δεν γίνεται οι ΑΝΕΛ να διαφωνούν με την πρόταση για τη «Βόρεια Μακεδονία» αλλά να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Εκτός από την Καστοριά, απώλειες είχαν οι ΑΝΕΛ και στην Πιερία με τους Θεοχάρη Μπικηρόπουλο και ο Δημήτρη Ζησιμόπουλο να αποχωρούν από το κόμμα.

Ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος ανέφερε σε δήλωση του: «ως Μακεδόνας υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου, ζητώντας τη διαγραφή μου από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, και από μέλος των ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να καταλάβει ότι προτιμούμε την ξύλινη πολιτική γλώσσα της αλήθειας που λέει τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη και όχι « λογοπαίγνια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού».

Ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ, πράττοντας το «πατριωτικό του καθήκον». Όπως αναφέρει στη δήλωση του «Με την παρούσα διαμαρτύρομαι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝΕΛ».

Τέλος, στην Καβάλα, δήλωσε την παραίτησή του ο Γιώργος Τσακίρης, υποψήφιος βουλευτής, μέλος Γραμματειών και Επιτροπών και του Εθνικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Γραμματέας Προσφυγικού και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Mονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα

Κατακρημνίζονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η ψαλίδα Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τις 14,4 μονάδες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για το Πρώτο Θέμα, η κοινή γνώμη αντιτάσσεται στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ με επτά στους δέκα πολίτες να θεωρούν κακή τη συμφωνία.

Στην Βόρεια Ελλάδα, η συμφωνία ήταν ένα ισχυρό «χαστούκι» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είδε τα ποσοστά του να κατρακυλάνε στο 9,1%, την ώρα που η ΝΔ βρίσκεται στο 27%.

liberal