Καράτε: Ασημένια η Χατζηλιάδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Μία σπουδαία διάκριση για τα ελληνικά χρώματα, πέτυχε σήμερα η Έλενα Χατζηλιάδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε, που διεξάγεται στην Ισπανία, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό της κατηγορίας 68+κιλών.

Η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου, χάνοντας τελικά από την Ισπανίδα Λάουρα Παλάθιο Γκονζάλεθ, στην Γκουανταλαχάρα.

Η 25χρονη αθλήτρια από την Κατερίνη, έκανε μία σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων στη διοργάνωση, νικώντας, κατά σειρά, την Αλεξανδρίνα Μιρέα από τη Ρουμανία), την Αλεξάντρα Στούμπλεβα από τη Βουλγαρία, την Μελτέμ Χοτσάογλου από την Τουρκία και την Αναστασία Στεπάσκο από την Ουκρανία.

Πέρυσι, η Χατζηλιάδου είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία +68 κιλών, νικώντας την Αγιούμι Ουεκούσα από την Ιαπωνία.

Τώρα η νέα αθλήτρια έχει το βλέμμα της στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. «Αφού μπόρεσα εγώ, μπορούν όλοι. Είναι να το θέλεις. Όταν θέλει κάτι ο άνθρωπος, μπορεί να αργήσει λίγο, αλλά μπορεί να το καταφέρει».

athina984.gr