Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για Τρίτη 9 Απριλίου

φωτογραφία Πολύβιος Τοτονίδης

Για σήμερα, Τρίτη 9 Απριλίου 2019, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα.

Τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα στις Νότιες Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά σε μεγάλο υψόμετρο.

Μέχρι 20 βαθμούς η θερμοκρασία
Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 13 βαθμούς.
Στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 17.
Στην Ήπειρο από 7 έως 17 βαθμούς.
Στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 18.
Στα δυτικά και νότια από 10 έως 17 βαθμούς.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 18.
Στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17.
Στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 16 βαθμούς.
Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Από τις απογευματινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι προοδευτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με σημαντική εξασθένηση.
Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται το βράδυ και στο Ιόνιο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Τρίτη 9 Απριλίου

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βραδύ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν.  Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νσιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά Ελλάδα, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.  Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα που μέχρι το βραδύ θα σταματήσουν.  Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: λίγες νεφώσεις καταιγίδες περιόδους αυξημένες και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά.  Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.  Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.