Αυτές οι τροφές μας “κλέβουν” την ομορφιά

Η ομορφιά και η νεότητά μας εξαρτάται εκτός από τον ύπνο, την ευτυχία και τα καλλυντικά μας και από τη διατροφή μας, με τις παρακάτω τροφές μάλλον να είναι εχθροί μας.

Πείτε όχι στο ξεροψημένο κρέας

Προτιμήστε να αφαιρείτε την ξεροψημένη επιφάνεια στο κρέας σας, ξύνοντάς την με ένα μαχαίρι, καθώς το καλοψημένο κρέας και η μαύρη κρούστα που δημιουργεί περιέχει προ-φλεγμονώδεις ουσίες που διασπούν το κολλαγόνο στο δέρμα σας. Συν τοις άλλοις, το πολύ ψημένο έως καρβουνιασμένο κρέας έχει ήδη συνδεθεί με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Αποφύγετε τις αλμυρές τροφές
Δεν αναφερόμαστε μόνο στο αλάτι που προσθέτετε εσείς στο φαγτό σας, αλλά και στις τροφές που το περιέχουν ήδη σε μεγάλες ποσότητες και πρέπει να ελέγχετε τις ετικέτες τους. Πολλές κονσέρβες ή το φαγητό που τρώτε έξω μπορεί να υπερβάλλει σε αυτό, γι΄αυτό χρειάζεται προσοχή, καθώς όταν καταναλώνετε παραπάνω απ’ όσο πρέπει, προκαλείται κατακράτηση υγρών και αυτό μπορεί μελλοντικά να κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει λίγο πιο πρησμένο από το φυσιολογικό.

Αποχαιρετήστε τα επεξεργασμένα κρέατα
Μπέικον, λουκάνικα, ζαμπόν και αλλαντικά, μάλλον πρέπει να βγουν από το πιάτο σας, καθώς περιέχουν διάφορα συντηρητικά που πυροδοτούν φλεγμονές στην επιδερμίδα και επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.