Ταξίδι με το κατοικίδιο σας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αποφασίσατε να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας; Διαβάστε κάποιες χρήσιμες συμβουλές πριν ξεκινήσετε.

Με το κατοικίδιο μας μοιραζόμαστε την καθημερινότητα μας. Είναι λογικό λοιπόν να θέλουμε να μοιραστούμε και την όμορφη εμπειρία ενός ταξιδιού μαζί του.

Είναι όμως πολύ σημαντικό τόσο για εμάς, όσο και για εκείνο, να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα πριν ξεκινήσουμε.

Δείτε τι πρέπει να φροντίσετε πριν την απόδραση σας:

#1 Ταυτότητα

Φροντίστε το κατοικίδιο σας να κουβαλάει πάνω του τα στοιχεία. Η πιο εύκολη λύση είναι οι μεταλλικές ταυτότητες στις οποίες αναγράφεται το όνομα του κατοικίδιου και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.

#2 Εμβόλια

Φροντίστε το κατοικίδιο σας να έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια. Στα ταξίδια σίγουρα όλοι θέλουμε το κατοικίδιο μας να είναι προφυλαγμένο από ασθένειες αλλά και ασφαλές να συναναστραφεί με ανθρώπους και παιδιά.

#3 Ξενοδοχείο

Επιβεβαιώστε πριν από το ταξίδι σας ότι το ξενοδοχείο που επιλέξατε δέχεται τα κατοικίδια.

#4 Παγουράκι με νερό

Να έχετε πάντα μαζί σας το παγουράκι με το νερό του κατοικίδιου σας. Και αν δεν έχετε προμηθευτεί ειδικό παγουράκι νερού μπορείτε απλά να πάρετε ένα πλαστικό ποτήρι και να κάνετε τη δουλειά σας.

#5 Ασφάλεια

Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο μην αφήνετε το σκυλάκι σας να βγάζει το κεφάλι του έξω από το αυτοκίνητο και καλό θα ήταν να είναι δεμένο με το λουρί ώστε να μην κάνει κάποια κίνηση που θα σας έβαζε σε κίνδυνο κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Στην περίπτωση που ταξιδεύετε με πλοίο, αεροπλάνο και τραίνο μην ξεχάσετε το κλουβί, καθώς θα σας ζητηθεί.

Σχετική εικόνα

#Tips#

  • Έχετε πάντα μαζί σας τα έγγραφα του κατοικίδιου σας, είναι πολύ πιθανόν να σας ζητηθούν. Στην περίπτωση που ταξιδέψετε με αεροπλάνο είναι απαραίτητα.
  • Επικοινωνήστε με την εταιρεία που θα ταξιδέψετε. Οι κανονισμοί για τα κατοικίδια δεν διαφέρουν μόνο στα μέσα που πιθανόν θα χρησιμοποιήσετε αλλά είναι πιθανόν και στις εταιρίες. Ζητήστε λοιπόν να ενημερωθείτε για το ταξίδι του κατοικίδιου σας πριν βρεθείτε αντιμέτωποι με ζητήματα που δεν θα μπορείτε να λύσετε την τελευταία στιγμή.