Αλλάζει το Instagram -Τι θα ισχύει με τα likes

Το Instagram είναι πλέον από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού σπάνια βρίσκει κανείς άνθρωπο που να μην έχει λογαριασμό. Ωστόσο, η νέα αλλαγή που έρχεται κατά πάσα πιθανότητα θα στεναχωρήσει τους χρήστες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω αλλαγή στο Instagram αφορά τα likes στις αναρτήσεις, αφού εξετάζεται σοβαρά να είναι ορατά μοναχά στο χρήστη του λογαριασμού και όχι στο ευρύ κοινό.

Συγκεκριμένα, η γνωστή ερευνήτρια Jane Manchun Wong εντόπισε την παραπάνω αλλαγή στον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής για τις Android συσκευές, κάνοντας λόγο για δοκιμές των προγραμματιστών του Instagram, πριν την οριστική αλλαγή.

Όπως τονίζει η Wong, ενδεχομένως, σε κάποια από τις μελλοντικές εκδόσεις του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να μην είμαστε σε θέση να βλέπουμε τον αριθμό των like που έχουν δεχτεί οι αναρτήσεις των άλλων χρηστών.

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση

Όπως έγινε γνωστό, βασικός σκοπός της συγκεκριμένης αλλαγής είναι οι followers να επικεντρώνονται περισσότερο σε αυτό που μοιράζεσαι παρά στα likes που έχεις λάβει. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μόνο εκείνος που ποστάρει θα γνωρίζει τον αριθμό των like της ανάρτησή του.