Πώς θα βγάλεις την τέλεια selfie

Στήθηκες από δω, στήθηκες από εκεί, αλλά δεν κατάφερες να βγεις καλός στη selfie; Μάλλον κάτι κάνεις λάθος.

Δες πώς θα την βγάλεις σωστά, αναδεικνύοντας την πολύτιμη γοητεία σου.

Μην κολλάς την κάμερα στο πρόσωπο

Βάλε τη ρύθμιση του ζουμ στην κάμερα και στη συνέχεια κράτα το κινητό λίγο πιο μακριά από το πρόσωπό σου. Έτσι, τα χαρακτηριστικά σου θα είναι συμμετρικά. Στην αντίθετη περίπτωση, αν κρατήσεις δηλαδή την κάμερα πολύ κοντά, θα τονίσεις τη μύτη σου κάνοντάς την να φαίνεται μεγαλύτερη ενώ τα μάτια σου θα φαίνονται μικρότερα.

Ακολούθησε τον κανόνα του 1/3

Τον ακολουθούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι και είναι εξαιρετικά χρήσιμος και στις καθημερινές selfie. Βάλε το πρόσωπο σου στην πάνω δεξιά ή πάνω αριστερή γωνία του κάδρου.

Η κατάλληλη γωνία

Για λίγο έξτρα ενδιαφέρον, πλάγιασε ελαφρώς το πρόσωπό σου προς τη μία πλευρά και λίγο κάτω, και χαμογέλα, κρατώντας το βλέμμα σου προς την κάμερα.

Και με τα δύο χέρια

Χρησιμοποιώντας και τα δύο σου χέρια για μια selfie φτιάχνεις ένα «πλαίσιο» γύρω από το πρόσωπό σου που σε κολακεύει. Προσοχή μόνο μην κρύψεις την κάμερα με το ένα σου χέρι.

Το σωστό φως είναι το παν

Ήτοι οι καλύτερες ώρες για selfie σε φυσικό περιβάλλον είναι ή νωρίς το πρωί ή το απόγευμα πριν σουρουπώσει. Για φωτογραφίες με τεχνητό φως, πρόσεξε να μην «πέφτει» κάθετα το φως από τη λάμπα.

Και το σωστό φόντο

Για να απογειώσεις μια selfie, βεβαιώσου ότι υπάρχει και κάτι άλλο ενδιαφέρον μαζί σου στη φωτογραφία: ένα ηλιοβασίλεμα, μια θέα από ταράτσα, η σκηνή από ένα live και οτιδήποτε άλλο τύπου αξιοθέατο.

Να είσαι ο εαυτός σου

Φτάνει με τα duckface, και τις σούπερ ντούπερ στημένες φωτογραφίες. Μια σωστή και ωραία selfie είναι αυτή στην οποία βγάζεις τον αληθινό εαυτό σου.

Προσοχή στους… ώμους όμως

Μην βάζεις τους ώμους σου παράλληλα προς την κάμερα- ο κορμός σου έτσι θα φαίνεται μονοκόμματος και πιο τετράγωνος. Πειραματίσου, βάζοντάς τους αριστερά ή δεξιά για να δείτε ποια μεριά σε κολακεύει.

Προσοχή στον λαιμό

Για να αναδείξεις τον λαιμό σου, ανασήκωσε τον λίγο για να κρύψεις το σαγόνι. Ύστερα τράβα την φωτογραφία από πάνω. Αν τραβάς selfie ξαπλωμένος, σήκωσε ελαφρώς τον λαιμό και το πηγούνι και βάλε το ένα χέρι πίσω από το κεφάλι.

Κάνε κάτι το διαφορετικό!

Καλές οι απλές selfie, όμως είναι… απλές. Ξέφυγε από τα συνηθισμένα και προσπάθησε να πρωτοτυπήσεις και να ποζάρεις κάνοντας κάτι διαφορετικό.