Προειδοποίηση από την αστυνομία για fake email και παραπλανητικά μηνύματα

Η ελληνική αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες για μία ηλεκτρονική απάτη που γίνεται στο όνομα της ΕΛ.ΑΣ, με παραπλανητικά email, δήθεν από το Αρχηγείο της Αστυνομίας

Η ελληνική αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες για μία ηλεκτρονική απάτη που γίνεται στο όνομα της ΕΛ.ΑΣ, με παραπλανητικά email, δήθεν από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου police@department.gr.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ήδη σχηματίζεται δικογραφία τακτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης με τα ηλεκτρονικά μηνύματα με δήθεν αποστολέα το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστοι στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου, για υποτιθέμενες παραβιάσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα τραπεζικών υπηρεσιών (e-banking).

Ο αποστολέας των μηνυμάτων «υπογράφει» ως «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», με ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας που αντιστοιχούν σε αστυνομική Υπηρεσία, ενώ ο αριθμός fax που εμφαίνεται ανήκει σε ιδιωτική εταιρία.Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους. Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ συμβουλεύει τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και να μην απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικής φύσεως στοιχεία.

Το παραπλανητικό e-mail

lifo.gr