Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τις δυο κλοπές στην επιχείρηση γουναρικών Marco Varni

Με ομόφωνη απόφασή του και κατά πλήρη αποδοχή της προτάσεως του Εισαγγελέως Εφετών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας κήρυξε ενόχους τους δυο κατηγορούμενους που συνελήφθηκαν και παραπέμφθηκαν σε ποινική δίκη για την γνωστή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που τέλεσε τις δυο διακεκριμένες κλοπές σε βάρος της γουνοποιητικής επιχείρησης «MARCO VARNI».

Η διαδικασία στο ακροατήριο ξεκίνησε χθες στις 9 π.μ. και ολοκληρώθηκε σήμερα περί ώρα 17:00 μ.μ. Κατόπιν της κατάθεσης επτά μαρτύρων και της ανάδειξης πλήθους αποδεικτικών στοιχείων, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ενόχους τους δυο κατηγορουμένους για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών και τον ένα από αυτούς ένοχο για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από τη δεύτερη χρονικά κλοπή (του 2017) στο πλαίσιο της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ποινές αυτές εκτελέστηκαν άμεσα καθώς απορρίφθηκε το αίτημα των κατηγορουμένων για χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα στις εφέσεις.

Την παθούσα εταιρία «MARCO VARNI», η οποία παρίσταται από την αρχή της διαδικασίας ως πολιτικώς ενάγουσα εκπροσώπησαν ως συνήγοροι ο κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος (Δικηγόρος Αθηνών) και ο κ.  Ιωσήφ – Λάζαρος Χατζητιμοθέου (Δικηγόρος Καστοριάς) οι οποίοι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Με τη σημερινή απολύτως θεμελιωμένη και δίκαιη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, επιβεβαιώνεται ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη παραμένει θεματοφύλακας της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών της χώρας μας.

Μετά τις συστηματικές και υποδειγματικές έρευνες και ενέργειες των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς έγινε το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα ως προς την εξιχνίαση της υποθέσεως και της εξάρθρωσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα ισχυρό μήνυμα ασφάλειας και αποτροπής κάθε επίδοξης εγκληματικής οργάνωσης που επιβουλεύεται την ιδιοκτησία των πολιτών και εν γένει τη διατάραξη της δημόσιας τάξης».

oladeka