Γρηγόρης Καραβάς: Ο Έλληνας που έβαλε τα eye patches στη Madonna

Ο Gregory Kara (Γρηγόρης Καραβάς) είναι ο Έλληνας που δημιουργεί τα περίφημα eye patches της Madonna, στη νέα της περσόνα Madame X

Ο εικαστικός καλλιτέχνης και σχεδιαστής αξεσουάρ προσώπου και κεφαλιού, Γρηγόρης Καραβάς (Gregory Kara) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και πριν από εννέα χρόνια μετακόμισε στο Λονδίνο για να κυνηγήσει το όνειρό του. Ο Gregory Kara είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται όταν η ομάδα της Μαντόνα τού ανέθεσε να της φτιάξει τα περίφημα eye patches, με τα οποία συμπληρώνει την εμφάνιση της νέας της περσόνας με τίτλο «Madame X». Τα eye patches της Μαντόνα έχουν γίνει νέα μόδα, και έκαναν θραύση στα Βραβεία Billboard 2019, όπου η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με τον superstar της Λατινικής Αμερικής, Μαλούμα (Maluma)

«Είναι φανταστικό το συναίσθημα να δουλεύεις με την Μαντόνα. Ανέκαθεν θαύμαζα τις δυναμικές γυναίκες και η Μαντόνα είναι μια από αυτές. Δεκαετίες τώρα είναι το απόλυτο ίνδαλμα για ολόκληρες γενιές. Παράλληλα με όσα έχει κάνει στη μόδα και στη μουσική βιομηχανία, είναι υπέρμαχος της ισότητας και της ελευθερίας της έκφρασης. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα να βλέπω τις δημιουργίες μου να τις φοράει ένας τέτοιος μύθος. Μου αρέσει η ελευθερία που έχει στο στιλ, η αισθητική της είναι τόσο μοναδική, φρέσκια και πάντα είναι εμπνευσμένη από κάπου.

madonna.jpg

Η ομάδα της μου ζήτησε να της φτιάξω eye patches για το καινούργιο βίντεοκλιπ της για το τραγούδι “Medellín”. Ήταν τέλειο, καθώς η παλέτα χρωμάτων ήταν μαύρη, κόκκινη και άσπρη και η εικαστική τέχνη στο λογαριασμό μου Instagram βασίζεται σε αυτή την παλέτα χρωμάτων. Δημιούργησα τρία eye patches στα εν λόγω χρώματα. Αποφάσισα να δημιουργήσω ένα κούμπωμα ματιών με κώνο, εμπνευσμένο από το περίφημο κώνο του Jean Paul Gaultier που φορούσε η Μαντόνα. Ήμουν σίγουρος πως θα της ταίριαζαν απόλυτα».

Ο καλλιτέχνης που μίλησε στο «Love» αποκάλυψε επίσης και από πού αντλεί την έμπνευσή του: «Επειδή κατάγομαι από την Ελλάδα, οι δημιουργίες μου επηρεάζονται και από τον πολιτισμό μου». Ο Gregory Kara αποκάλυψε επίσης ότι έχει φτιάξει κομμάτια και για τις Lady Gaga, Katy Perry, Pink ενώ όσον αφορά στα υλικά χρησιμοποιεί δέρμα, ύφασμα, κρυστάλλους, λάτεξ και ότι του ζητηθεί. Στο Πρωινό του ΑΝΤ1 σχολιάστηκε η πορεία του Έλληνα που έφτασε στην… αυλή της Μαντόνα. Μήνυμα σε δημοσιογράφο της εκπομπής έστειλε η μητέρα του Γρηγόρη Καραβά, Λουίζα Χατζηδημητρίου.

Η βασίλισσα της ποπ πιθανότατα φορώντας κάποιο αξεσουάρ του Καραβά στο πρόσωπο ή στο κεφάλι θα κάνει μια γκεστ εμφάνιση το Σάββατο (18/5) στη διάρκεια του τελικού της Eurovision στον Τελ Αβίβ. Η Μαντόνα εξήγησε την απόφασή της να εμφανιστεί στο Ισραήλ, λέγοντας ότι πάντα θα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι ελπίζει να δει «ένα νέο μονοπάτι προς την ειρήνη».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

❌ @madonna ❌ Wearing custom jacket we made with @kekohainswheeler for her interview at @mtv @mtvuk in London and of course my ❌ leather eyepatch 🔥🔥🔥 . ➡️ Swipe left to see the original jacket 🙌🏻 . Embellished with gold accessories, @swarovski crystals and custom made graphics🖤❌🖤 . ❤️ This is one of my favourite pieces I’ve made ❤️ . • Special thanks to @eyobyohannes for the styling and @samuelososki for the tailoring 💋❤️💋 • Makeup @visionaaron 💄 • Hair @andylecompte 💃🏻 . #madonna #madameX #madonnaxmaluma #maluma #madonna2019 #medellin #custom #custompiece #eyepatch #jacket #queenofpop #madonnafans #styling #eyobyohannes #fashiondesigner #customdesigner #thegregorykara #kekohainswheeler #leather #gold #safetypins #popstar #icon #popicon #madonnafamily #mtv #iconic #madonnaartvision #madonnauniverse #madonnafans

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GREGORY KARA (@thegregorykara) στις

«Δεν θα σταματήσω να παίζω μουσική για να εξυπηρετήσω την πολιτική ατζέντα κάποιου, ούτε θα σταματήσω να μιλάω κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπου και αν αυτές σημειώνονται στον κόσμο», ανέφερε η τραγουδίστρια σε ανακοίνωσή της προς το Reuters.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Finally I found some time to go through my photos and post one!!! I had this photo for few months now but as you guys already know I have been so busy lately in the studio…and bit lazy with social media 2🤭😜 This week I will post a video of this look showcasing my amazing custom made Grillz from @londongrillz 🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻 And Yes that’s the actual crown we made with @kekohainswheeler For @pink💖 👑💖 Spike Shoulder pieces & photo by @kekohainswheeler 🖤 . #eyelinerfreak #creativelook #grillz #creativemakeup #customdesigner #crown #shoulderpiece #spikes #studs #eyeliner #graphiceyeliner #swarovski #alternativebeauty #alien #alienbeauty #alienmakeup #goth #gothmakeup #gothstyle #eyelinerfreak #visualartist #customdesigner #headpiece #crystals #distorted #distortedart #visualart #visual #humanrace #scifi #facepaint #facepiece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GREGORY KARA (@thegregorykara) στις

Τον δημοφιλή διαγωνισμό με τη συμμετοχή μουσικών από περισσότερες από 40 χώρες παρακολούθησαν τον περασμένο χρόνο περίπου 189 εκατομμύρια τηλεθεατές από περίπου 50 ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα στο Instagram η Μαντόνα έκανε μια ανάρτηση με το κομμάτι «Future», το οποίο θα παρουσιάσει στον μεγάλο Τελικό του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το Σάββατο 18 Μαΐου, έχοντας στο πλευρό της τον Quavo.

To single «Future» από το επερχόμενο άλμπουμ της «Madame X», που θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου από τις Maverick, Live Nation και Interscope Records / Universal, είναι ένα dancehall τραγούδι με τη συμμετοχή του Quavo, μέλος του πολυπλατινένιου και υποψηφίου για Grammy συγκροτήματος των Migos. Την παραγωγή του «Future» έχει αναλάβει ο διάσημος DJ και μουσικός παραγωγός Diplo. Στο «Future» γίνεται χρήση samples από το παλαιότερο single «Don’t Tell Me» της Madonna από το άλμπουμ «Music» (2000). Το δίδυμο έχει συνυπάρξει ξανά. Τον Οκτώβριο ένωσαν τις φωνές τους στο τραγούδι «Champagne Rosé» στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Quavo.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Midnight RIDIN in Tel Aviv 🔥🔥🔥. FUTURE ……….come get life! @quavohuncho #future #madamex

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

ethnos.gr