Καστοριά: Μια συνάντηση, ένα μάθημα ζωής

Πριν από οχτώ χρόνια στην Κύπρο, στις 11 Ιουνίου 2011, ο Νικόλας έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων μετά από ανεύρυσμα εγκεφάλου, με την μητέρα του Ελένη να βρίσκει τη δύναμη και να δίνει τη συγκατάθεσή της να δωριθούν τα όργανα του παιδιού της και να σωθούν ανθρώπινες ζωές, κάτι που ο ίδιος της το είχε ζητήσει προφητικά κάποια χρόνια πριν.

O Καστοριανός Πρωταθλητής Ποδηλασίας Δημήτρης Κοντονίνας, ήταν ένας από τους συνανθρώπους μας που πήρε το μεγαλύτερο δώρο στη ζωή του, τον νεφρό του Νικόλα Βατυλιώτη.

Χθες η κ.Ελένη επισκέφτηκε την Καστοριά για να συναντήσει για δεύτερη φορά τον Δημήτρη.

Τα λόγια φτωχά να περιγράψουμε τα συναισθήματα τους.

Ο Δημήτρης νιώθει τυχερός που υπάρχει αυτή η οικογένεια, από την οποία ξαναγεννήθηκε. “Για μένα η κ.Ελένη είναι η δεύτερη μητέρα, που αν δεν έπαιρνε αυτή την απόφαση πριν από οχτώ χρόνια, εγώ δεν θα ήμουν σίγουρα τόσο καλά όσο είμαι. Μου έδωσε την ευκαιρία για μία καινούργια πορεία στην ζωή μου. Δεν μπορώ παρά μόνο αγάπη και ευγνωμοσύνη να νιώθω για αυτήν την γυναίκα. Ο Νικόλας μου έδωσε ζωή, ένα μεγάλο δώρο ώστε να πατάω γερά στα πόδια μου.”

Τα συναισθήματα της κ.Ελένης, συγκίνηση και χαρά συνάμα, δηλώνει πως η ψυχή του γιου της χαίρεται, αφού ο γιος της ζει μέσα από τον Δημήτρη. “Μετά από ένα χρόνο που έχω γνωρίσει τον Δημήτρη και την μητέρα του, ήρθα να γνωρίσω και την υπόλοιπη οικογένεια, νιώθω μεγάλη αγάπη για αυτούς και το ίδιο εισπράττω και εγώ.”

Η κ.Άννα,από την μεριά της, η μητέρα του Δημήτρη, τόνισε πως “η λέξη ευχαριστώ, στην μάνα του Νικόλα, μοιάζει πολύ μικρή μπροστά στο μεγαλείο της δωρεάς της.”

Μέσα από αυτή την ιστορία αποδεικνύεται περίτρανα, πως η δωρεά οργάνων είναι το πιο δυνατό μήνυμα ότι η ζωή συνεχίζεται.