5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την σπουδαία Μαρινέλλα

Από πολλούς θεωρείται η σπουδαιότερη καλλιτέχνιδα της ελληνικής μουσικής σκηνής και όχι άδικα! Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1938, η Μαρινέλλα με τη μοναδική φωνή της και τις συγκινητικές της ερμηνείες κατάφερε να αγγίξει χιλιάδες κόσμο.

Δείτε παρακάτω 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Μαρινέλλα, που γιορτάζει σήμερα 20 Μαΐου τα 81α της γενέθλια:

1. Το καλλιτεχνικό της όνομα “Μαρινέλλα” της δόθηκε το 1956 από τον τραγουδοποιό Τόλη Χάρμα, με τον οποίο συνεργαζόταν στο κέντρο “Πανόραμα” και είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του.

2. Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής πορείας της έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες και μουσικούς, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Στράτος Διονυσίου κ.α.

3. Έχει εμφανιστεί σε 18 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ερμηνεύοντας τα τραγούδια της, ενώ έχει παίξει στην τηλεοπτική σειρά “ Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες” που προβλήθηκε στην ΕΤ-1 και αποτελεί μεταφορά στη μικρή οθόνη του ομότιτλου βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη.

4. Εκπροσώπησε την Ελλάδα το 1974 στην πρώτη συμμετοχή της στο θεσμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου”.

5. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο Βήμα, ήταν η πρώτη καλλιτέχνιδα στην Ελλάδα που τραγούδησε όρθια μπροστά στο κοινό, ενσωματώνοντας παράλληλα θεατρικά στοιχεία στην ερμηνεία της.

parallaximag.gr