Το ΕΚΑΒ Καστοριάς έσωσε τουρίστα από ανακοπή καρδιάς

Ανάταξη καρδιακής ανακοπής από το ΕΚΑΒ Καστοριάς. Ο ασθενής ήταν άνδρας 44 ετών τουρίστας από το εξωτερικό που βρέθηκε στην πόλη της Καστοριάς και κλήθηκε να αντιμετωπίσει η υπηρεσία μας.

Ο ασθενής ανέφερε προκάρδιο άλγος και πόνο στο αριστερό χέρι, με συνοδά συμπτώματα γρίπης και κόπωσης, που κατά την διάρκεια της διακομιδής του στο Νοσοκομείο έχασε τις αισθήσεις του και διαγνώστηκε ανακοπή καρδιάς με απινηδωσίμο ρυθμό.

Χάρη στις ενέργειες και την άμεση αντίδραση των Διασωστών με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και την χρήση απινιδωτή ο ασθενής επανήλθε σε ρυθμό συμβατό με την ζωή. Με συντονισμένες ενέργειες από το ασυρματικό κέντρο της Κοζάνης ενημερώθηκε άμεσα το Νοσοκομείο και τέθηκε σε συναγερμό και αναμονή το προσωπικό του τμήματος επειγόντων περιστατικών, νοσηλευτές αλλά και ομάδα αναισθησιολόγων και καρδιολόγων.

Το αποτέλεσμα ήταν, αργά το βράδυ και πλέον αιμοδυναμικά σταθερός και σε πολύ καλή κατάσταση να διακομισθεί με το ΕΚΑΒ Καστοριάς σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων για περαιτέρω αξιολόγηση και αποθεραπεία. Ο ίδιος ήταν σε θέση να μας ευχαριστήσει όπως και όλη η ομάδα των φίλων του που ήταν συνεχώς δίπλα του. Είναι μια ομάδα φίλων που ταξιδεύουν με μοτοσυκλέτες σε όλη την Ευρώπη και απλά έκαναν μια στάση “ζωής” στην Καστοριά. Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και ελπίζουμε να τον δούμε σύντομα αναβάτη και υγιεί.

ΕΚΑΒ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ