Μπόρις Μουζενίδης: Ο μηχανικός αυτοκινήτων που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό

H πρώτη εκ βαθέων δημόσια εξομολόγηση του ανθρώπου που από μηχανικός αυτοκινήτων εξελίχθηκε σε έναν από από τους μεγαλύτερους παράγοντες του τουρισμού

Η ιστορία του κ. Μπόρις Μουζενίδη μοιάζει να είναι βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία. Έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες από τη στιγμή που οι πολιτικές συνθήκες επέτρεψαν σε πολλούς ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να έρθουν στην Ελλάδα. Ήταν το 1992 όταν ο 31χρονος τότε Μπόρις Μουζενίδης ξεκίνησε από τη Γεωργία για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Μάλιστα, ως μηχανικός αυτοκινήτων στο επάγγελμα, όλοι οι γύρω του πίστευαν ότι θα βρει σχετικά εύκολα τον δρόμο του στην πατρίδα. Κάτι που συνέβη, αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο και από μία εντελώς διαφορετική διαδρομή. Η ιδέα του να ασχοληθεί με τον τουρισμό άρχισε να υλοποιείται πρώτα σε ένα μικρό γραφείο στην οδό Μοναστηρίου, κοντά στο σταθμό των τρένων, και αργότερα σε ένα κάπως μεγαλύτερο χώρο στην οδό Ολύμπου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα ο ομογενής επιχειρηματίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Το 2018 ο όμιλος Μουζενίδη διακίνησε προς την Ελλάδα 300.000 επισκέπτες και πραγματοποίησε τζίρο 350 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο Μπόρις Μουζενίδης παραμένει αθόρυβος, στα όρια του… αόρατου. Έτσι η πρώτη εκ βαθέων δημόσια εξομολόγηση του κ. Μουζενίδη, που δημοσιεύει σήμερα η Voria.gr, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Κύριε Μουζενίδη, ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την πορεία του Ομίλου σας το 2019;

Θα πάμε καλύτερα από το 2018, που ήταν μια δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο για την αγορά πολύ ελπιδοφόρα, αλλά στην πορεία δεν εξελίχθηκε καλά, με τις τιμές να διαμορφώνονται πολύ χαμηλά. Κυρίως λόγω του ανταγωνισμού από την Τουρκία. Το 2019 ο τζίρος μας θα αυξηθεί κατά 5% έναντι των 230.000.000 ευρώ της περασμένης χρονιάς. Ευελπιστούμε να φέρουμε 300.000 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Από αυτούς το 40% θα έρθει από τη Ρωσία και οι υπόλοιποι από τα Βαλκάνια και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως είναι η Πολωνία και η Τσεχία.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού;

Για μας κλειδί είναι η Ellinair, η αεροπορική εταιρία που ιδρύσαμε το 2013 και ήδη εδραιώνεται, αφού πέρασε στην κερδοφορία. Σήμερα έχουμε τέσσερα δικά μας αεροπλάνα και για το καλοκαίρι νοικιάζουμε άλλα τρία. Θα παραγγείλουμε άλλο ένα, το οποίο θα έχουμε το 2020 και αν η φετινή χρονιά πάει καλά το φθινόπωρο θα παραγγείλουμε και το 6ο, ώστε να το έχουμε το 2021. Η Elinair είναι –ας μου επιτραπεί η έκφραση- «μεγάλο εργαλείο» για τον Όμιλο Μουζενίδη. Επειδή έχουμε δικά μας αεροπλάνα μπορούμε να πουλάμε από νωρίς, από τον φετινό Ιούνιο για το καλοκαίρι του 2020. Έτσι μπορούμε να δίνουμε καλύτερες τιμές, αφού μπορούμε να κάνουμε καλύτερες συμφωνίες.

Μπορείτε να μας δώσετε λίγο περισσότερα στοιχεία για την Ellinair;

Το 2018 εξελίχθηκε σε πολύ καλή χρονιά για την Ellinair, που ξεπέρασε για πρώτη φορά το ένα εκατομμύριο επιβάτες, με μέση πληρότητα στις πτήσεις της πάνω από 78% και κύκλο εργασιών 112.500.000€. Πρόσφατα ανακοινώσαμε συνεργασία με την Aeroflot, την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ρωσίας. Το καλοκαίρι θα εξακολουθήσουμε να πετάμε από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προς Κρήτη, Ρόδο, Μύκονο και Κέρκυρα. Επίσης θα εκτελεί δρομολόγια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως είναι η Στουτγάρδη, το Βελιγράδι και η Ρήγα. Ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και την Τυφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας.

Ποιο θεωρείτε εσείς το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ελληνικό τουρισμό;

Λείπουν κρεβάτια. Χρειαζόμαστε περισσότερα ξενοδοχεία. Εάν τα 30.000.000 εκατομμύρια επισκεπτών που έχει τα τελευταία χρόνια η χώρα, γίνουν 50.000.000 ή 60.000.000 θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και τελικά θα φτάσουμε στην ποιότητα που θέλουμε. Διότι σήμερα –κακά τα ψέματα- στην ελληνική τουριστική αγορά υπάρχουν μονοπώλια και ολιγοπώλια. Και ο ανταγωνισμός, όπου υπάρχει, είναι χαμηλής έντασης.

Κύριε πρόεδρε, πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με τον τουρισμό;

Ήρθα στην Ελλάδα το 1992, σε ηλικία 31 ετών. Ήταν όνειρο μας να έρθουμε στην πατρίδα. Επειδή το επάγγελμά μου ήταν μηχανικός αυτοκινήτων, όλοι θεωρούσαν ότι γρήγορα θα τακτοποιηθώ στην Ελλάδα. Πάντα βοηθάει να έχεις ένα επάγγελμα, να γνωρίζεις μια τέχνη. Αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς. Το 1993 σε μια συζήτηση ένας φίλος μου είπε «η Ελλάδα έχει θάλασσα και ή&lamblambda;ιο» Για κάποιο λόγο αυτή η φράση που έμεινε στο μυαλό. Έτσι το 1995 άνοιξα το πρώτο μου τουριστικό γραφείο στην οδό Μοναστηρίου. Δύο χρόνια αργότερα μετακομίσαμε στην οδό Ολύμπου. Από την αρχή ξεκίνησα να φέρνω κόσμο από τη Ρωσία και αργότερα από τις άλλες περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν σημαντικό ότι ήξερα τη γλώσσα και τη νοοτροπία. Ήξερα τι ήθελαν στον τουρισμό. Στην αρχή είχαμε τουρισμό «ήλιο και θάλασσα», αλλά πλέον τα πράγματα έχουν εξελιχθεί στην αγορά της Ρωσίας και των άλλων χωρών. Υπάρχει θρησκευτικός τουρισμός, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να επισκεφθούν τις αρχαιότητες.

Στη Ρωσία δεν πουλάτε μόνο Ελλάδα, αλλά και άλλους προορισμούς, έτσι δεν είναι;

Ναι πηγαίνουμε κόσμο και στην Ιταλία και στην Ισπανία. Όχι, βέβαια, όσον φέρνουμε στην Ελλάδα. Για να σταθείς στην αγορά πρέπει να δίνεις επιλογές στους πελάτες. Εννοείται ότι εμείς επηρεάζουμε τον κόσμο που μπαίνει στα γραφεία μας υπέρ της Ελλάδας.

Υπάρχουν κάποιες νέες αγορές με τις οποίες σκοπεύετε να ασχοληθείτε;

Ήδη ξεκινάμε συνεργασίες με το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έχετε εντοπίσει ποιο ήταν το στοιχείο που συνέβαλε στην μεγάλη μεγέθυνση του ομίλου;

Θεωρώ ότι η επιτυχία μου είναι το ένστικτό μου. Το ζήτημα είναι να διαχειρίζεσαι τις κρίσεις, ώστε τελικά το αποτέλεσμα να είναι θετικό. Δε μιλάω μόνο για την ελληνική κρίση από το 2010. Μιλάω κυρίως για τις κρίσεις –διότι δεν ήταν μία- στη Ρωσία όλα αυτά τα χρόνια. Είχαμε κρίση με τις ρωσικές τράπεζες, με το ρούβλι, με το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό της επιχειρηματικής φιλοσοφίας που έχετε διαμορφώσει όλα αυτά τα 25 περίπου χρόνια;

Για μένα είναι δύναμη ότι μαθαίνω από τα λάθη μου, τα οποία φυσικά πληρώνω. Για παράδειγμα πέρσι ανοιχτήκαμε πολύ, επειδή πιστέψαμε ότι η χρονιά θα είναι εξαιρετική. Διαψευστήκαμε, δεν ήταν. Φέτος, λοιπόν, είμαστε μαζεμένοι, δηλαδή προχωράμε πιο μετρημένο, πιο σίγουρα.

Η δημόσια παρουσία σας είναι μάλλον διακριτική, αν υπολογίσει κανείς το επαγγελματικό και το οικονομικό σας μέγεθος. Γιατί;

Ο Όμιλος Μουζενίδη σχεδόν αποκλειστικά φέρνει κόσμο στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Στις χώρες που βρισκόμαστε προβάλουμε τις υπηρεσίες μας έντονα, μας ξέρει καλά η αγορά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε λόγο. Ούτε με ενδιαφέρει η προσωπική μου προβολή. Οι άνθρωποι που συνεργαζόμαστε, όπως και οι εργαζόμενοι στον Όμιλο με γνωρίζουν πολύ καλά.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο κ. Μπόρις Μπουζενίδης γεννήθηκε στη Γεωργία το 1961.

Σήμερα είναι επικεφαλής ομίλου επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με βασικότερες εταιρίες τις ακόλουθες:

Mouzenidis Travel γραφείο Ταξιδίων, Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Ellinair Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Cargo Service & Pepresentations MON/PH ΕΠΕ, εταιρία διεθνών μεταφορών, με έδρα την Καστοριά και με κύκλο εργασιών για το 2018 4.000.000

GrekoDom Development Ανώνυμη Κατασκευαστική Μεσιτική Εμπορική Εταιρία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Και με κύκλο εργασιών για το 2018 3.500.000€

Μουζενίδης Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Voria