Καλό μήνα! Μπήκε ο Ιούνιος και το Καλοκαίρι έφτασε!

φωτογραφία Ιωάννης Ιωαννίδης

Ιούνης. Πρώτη μέρα του καλοκαιριού και μέσα μας έχει αρχίσει να σπάει ένα μικρό χαμόγελο. Μετά από το βάρος του χειμώνα η άνοιξη μας προετοίμασε για αυτό που όλοι περιμένουμε. Καλοκαιράκι!

Παραλίες, οι πλατείες της πόλης γεμάτες κόσμο, οι φίλοι μαζεύονται πιο συχνά… Όλα είναι πιο ελαφριά! Από τα ρούχα μέχρι την διάθεσή μας.

Τώρα αν ο μήνας πήρε το όνομά του από την Ήρα ( Juno) ή από τον Λεύκιο Ιούνιο Βρούτο , λίγο μας ενδιαφέρει! Για εμάς είναι το σφύριγμα για : “Έξω τα κεφάλια, άσε τα προβλήματα για τον Σεπτέμβρη!”. Μπορεί να μην μπορούμε όλοι να πάμε διακοπές , όμως και μόνο που θα καθήσεις στην βεράντα ένα ζεστό απομεσήμερο με το καφεδάκι , ένα βιβλίο για συντροφιά και ωραία μουσικούλα να ακούγεται , φαντάζει ο κόσμος πιο όμορφος.

Αντέξαμε φίλε μου άλλον έναν δύσκολο χειμώνα! Οικονομικές δυσκολίες, έξοδα , θέρμανση… η ψυχολογία έφτασε μέχρι το “υπόγειο”! Καιρός να αρχίσει να ανεβαίνει σιγά- σιγά ρετιρέ! Και διακοπές να μην μπορείς να πας , και άνεργος να είσαι , μια απογευματινή βόλτα μέσα σε όλη την ομορφιά της φύσης είναι αρκετή. Μια παγωμένη μπυρίτσα στην βεράντα παρέα με φίλους. Υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνεις που δεν χρειάζονται λεφτά!

Θεριστής. Μακάρι ο θεριστής να θερίσει όλα μας τα προβλήματα , να καθαρισει το οπτικό μας πεδίο. Ας προσπαθήσουμε να περάσουμε καλά με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας. Χαμόγελο. Είναι καλοκαίρι. Τα προβλήματα από Σεπτέμβρη.

Καλό και δροσερό μήνα και ακόμα καλύτερο καλοκαίρι για όλους και τον καθένα ξεχωριστά.