Ναι έρχεται το καλοκαίρι, όχι δεν χρειάζεται να αδυνατίσεις

4 σκέψεις για να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως είσαι πολλά περισσότερα από ένα νούμερο στη ζυγαριά

Η εποχή που προκαλεί το μεγαλύτερο άγχος στο γυναικείο φύλο έχει καταφθάσει και μαζί της τα χιλιάδες άρθρα που υπόσχονται πως έχουν τα μυστικά που ψάχνεις για να σε βρει ο Ιούνιος με το τέλειο σώμα, το τέλειο δέρμα, το τέλειο μαύρισμα και γενικότερα μία τελειότητα που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις για να σου επιτραπεί να ξεμυτίσεις στον έξω κόσμο με αξιοπρέπεια και αυτό το καλοκαίρι. Ξεκινούν λοιπόν οι “επαναστατικές” δίαιτες όλων των ειδών, οι τελάληδες των κέντρων αδυνατίσματος σε περιμένουν στο Σύνταγμα έτοιμοι να ορμήξουν σαν τα κοράκια για να σου προσφέρουν δωρεάν σύσφιξη και εσύ φαντάζεσαι ένα μοντέλο της Victoria’s Secret να σε κοιτάει με οίκτο πριν το κάθε σου γεύμα και να σε ρωτάει αν αξίζει να χάσεις τους μελλοντικούς κοιλιακούς σου για μία τηγανιτή πατάτα.

4 σκέψεις για να κάνεις την Gigi Hadid που έχεις στο μυαλό σου να το βουλώσει και να προστατέψεις τη ψυχική σου υγεία φέτος την άνοιξη.

1. Δεν βρίσκεσαι σε διαγωνισμό που τελειώνει με το που πιάσουν οι ζέστες

Μην αφήνεις τα γυναικεία περιοδικά και τις διαφημίσεις light προϊόντων να σε πείσουν πως υπάρχει αντίστροφη μέτρηση, στα πλαίσια της οποίας είναι απαραίτητο να έχεις χάσει κιλά και να έχεις εξαφανίσεις τη χαλάρωση. Θα σου επιτραπεί να πας διακοπές και να απολαύσεις τον ελληνικό ήλιο ανεξαρτήτως του βάρους σου! Δεν υπάρχει κανένας αγώνας και κανένας αντίπαλος, εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό. Φυσικά κανείς δεν σου προτείνει να μην ελέγχεις τη διατροφή σου ή να μην αλλάξεις κάποιες συνήθειες που ίσως βλάπτουν τον οργανισμό σου, αλλά σε λογικά πλαίσια και πάντα με υγιή τρόπο και τη συμβουλή ειδικού.  Αν δεν έχεις καταφέρει να έχεις σώμα μοντέλου μέχρι να πάρεις την καλοκαιρινή σου άδεια, δεν έγινε τίποτα. Αλήθεια.

2.  Η παραλία ανήκει σε όλους

Κι όμως, δεν έχει εφευρεθεί κανόνας που να επιτρέπει μόνο στα αδύνατα σώματα να κολυμπήσουν και έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να κόψεις το φαγητό τρεις μήνες πριν για να νιώσεις άξια να βάλεις ένα χαριτωμένο μαγιό και να βουτήξεις στη θάλασσα ή να απολαύσεις ένα κοκτέιλ στην ξαπλώστρα. Ο μύθος του “bikini body” έχει γίνει θρύψαλα εδώ και καιρό, επομένως μην τον αφήνεις να ελέγχει τη διάθεσή σου και τη ζωή σου. Φάε το μπισκότο που λιγουρεύεσαι εδώ και τρεις ώρες, κανένας δεν θα καταλάβει τη διαφορά τον Ιούλιο που θα ξεκινήσεις τα μπάνια.

3. Θα βρεις όμορφα ρούχα στο νούμερό σου

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς ούτε να πιστεύεις πως και φέτος θα χρειαστεί να ντυθείς μόνο με ρούχα που σου κάνουν, αντί για ρούχα που σου αρέσουν. Ευτυχώς το internet είναι ένας κόσμος απέραντος και έχει να σου προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό λύσεων μέχρι να βρεις σύνολα που ταιριάζουν με το στιλ, το πνεύμα και τη διάθεσή σου και που θα σε κάνουν να νιώσεις όμορφη και φωτεινή.

4. Το άγχος παχαίνει, η χαρά αδυνατίζει

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το άγχος, εκτός των υπόλοιπων καταστροφικών συνεπειών του, εμποδίζει τον μεταβολισμό και είναι ανασταλτικός παράγοντας στην απώλεια βάρους. Όταν λοιπόν εσύ παθαίνεις εμμονή με το πόσες θερμίδες καταναλώνεις ημερησίως και αφήνεις τη φωνή της Gigi (την καημένη, της σούραμε πολλά σήμερα) να πνίγει κάθε άλλη λογική σκέψη, τότε σίγουρα δεν θα αδυνατίσεις! Ζήσε μία όμορφη και ζουμερή ζωή, πίνε πολύ νερό, χόρτασε στην πόλη σου με βόλτες και εξόδους και το πιθανότερο είναι πως τελικά η ζυγαριά θα σου χαμογελάσει. Αλλά αν όχι, δεν θα σε νοιάζει πια τόσο.