Περιήγηση στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης με τους Απολλωνιαδίτες Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Κυριακή 23 Ιουνίου, η επίσκεψη στους ναούς ”Εισόδια της Θεοτόκου” Τσατσαπά και ”Αγιο Νικόλαο” Τζώτζα, που οργάνωσε ο Σύλλογος Απολλωνιαδιτών Καστοριάς. Στην συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στην περιοχή ”ΜΑΧΑΛΑΣ”, [Αγ. Αθανασίου, Παν. Φανερωμένης και Αθ. Χριστοπούλου] όπου εγκαταστάθηκαν και έζησαν οικογένειες ανταλλάξιμων από την Απολλωνιάδα της Βιθυνίας της Μ.Ασίας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν και απόλαυσαν την εκδήλωση αυτήν.

Ευχαριστεί την Εφορία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και ιδιαίτερα τον κ. Σίσσιο Ιωάννη, βυζαντινολόγο, για την εμπεριστατωμένη  και ενδιαφέρουσα ξενάγηση στις εκκλησίες.

Επίσης το Δ.Σ. ευχαριστεί πάρα πολύ τον κ.Μπάμπη Παπαθανασίου, φίλο του συλλόγου, και τους κ.κ. Χατζηφωτιάδη Κώστα και Μεγγούδη Παναγιώτη, μέλη του συλλόγου και Απολλωνιαδίτες, που μετά από έρευνα κατέγραψαν τις οικογένειες, τα σπίτια και την ιστορία των πατριωτών μας που έζησαν στην περιοχή.

Το Δ.Σ. υπόσχεται και άλλες τέτοιες περιηγήσεις, για να γνωρίσουμε την ιστορία που φέρανε οι πρόγονοί μας και την ιστορία που βρήκανε στην νέα τους πατρίδα.