Λέιζερ ματιών: Τι καλύπτει η ασφαλιστική

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διαθλαστικές ανωμαλίες, όπως μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό, στραβισμό και πρεσβυωπία. Οι περισσότεροι αρκούνται στα γυαλιά και στους φακούς επαφής για να διορθώσουν την όρασή τους ενώ ένας μικρός αριθμός πολιτών αναζητά λύσεις στην διαθλαστική χειρουργική με λέιζερ ή στους ειδικούς ενδοφακούς.

Τα παλαιότερα χρόνια τα συμβόλαια υγείας των εταιρειών αποζημίωναν τα έξοδα των χειρουργικών επεμβάσεων διαθλαστικών διορθώσεων. Με την πάροδο των ετών οι εταιρείες διέκοψαν την διάθεση νέων ανάλογων προγραμμάτων υγείας.

Δυστυχώς σήμερα η χειρουργική επέμβαση για την διόρθωση των «Διαθλαστικών Ανωμαλιών» περιλαμβάνεται μέσα στις Γενικές Εξαιρέσεις των συμβολαίων υγείας σχεδόν όλων των εταιρειών. Δηλαδή τα προγράμματα υγείας δεν καλύπτουν τα έξοδα αυτών των επεμβάσεων.

Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις γεγονός που σημαίνει ότι κάποιες εταιρίες:

α) καλύπτουν τα έξοδα σε σοβαρές επεμβάσεις όπως στραβισμός, παθήσεις του κερατοειδούς γλαύκωμα, καταρράκτης ,με την προυπόθεση ότι η ασθένεια θα εκδηλωθεί μετά από 12 η και 24 μήνες από την έναρξη της ασφάλισης. Τηρούνται δηλαδή περίοδοι αναμονής που διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία

β) καλύπτουν όλα τα έξοδα της επέμβασης καθώς πρόκειται για παλαιά συμβόλαια που διατηρούνται σε ισχύ.

γ) καλύπτουν τα έξοδα σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών και τραυματισμών ματιών ακόμη και από την πρώτη ημέρα έναρξης του συμβολαίου υγείας.

Η εξαίρεση αποζημίωσης είναι εύλογο να δυσαρεστεί τον ασφαλισμένο . Γι αυτό και σχεδόν όλες οι εταιρίες συνεργάζονται με οφθαλμολογικές κλινικές και παρέχουν στους ασφαλισμένους μαζί με τα συμβόλαια υγείας προνομιακά πακέτα παροχών και υψηλών εκπτώσεων σε περίπτωση που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια διαθλαστική χειρουργική επέμβαση.