Η ιστορία της Alfa Romeo “ζωντάνεψε” στην Καστοριά με ιστορικά αυτοκίνητα

Την Καστοριά επέλεξε το Registro Italiano Alfa Romeo (RIAR), ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους φίλων της Alfa Romeo με διεθνή απήχηση, ως έναν από τους προορισμούς του, στα πλαίσια του «Γύρου της Μακεδονίας 2019», μίας ξεχωριστής καλοκαιρινής εξόρμησης, παρέα με μοναδικά μοντέλα της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου, εικοσιπέντε πανέμορφα συλλεκτικά αυτοκίνητα αντίκες της Alpha Romeo, κατασκευής από το 1929 έως το 2007, περπάτησαν στην «πασαρέλα» της Καστοριάς και στάθμευσαν στην πλατεία Ντολτσό, όπου θαυμάσουν οι φίλοι των αυτοκινήτων της Καστοριάς.

Το Registro Italiano Alfa Romeo-RIAR (w ww.riar.it) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση της παράδοσης της Alfa Romeo και των ιστορικών της αυτοκινήτων. Ιδρύθηκε το 1962 στη Ρώμη από τον Francesco Santovetti πρωτεργάτη των αγώνων ιστορικών αυτοκινήτων στην Ιταλία. Αναγνωρίζοντας την αξία και προοπτική του οργανισμού αυτού, το 1968 η Alfa Romeo μετακόμισε το RIAR στα κεντρικά της γραφεία στη Via Gattamelata στο Μιλάνο.

Με νέα γραφεία στο Arese (MI) μέσα στο Museo Storico Alfa Romeo, το RIAR έχει 1,700 μέλη σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να προωθεί την διατήρηση των ιστορικών αυτοκινήτων Alfa Romeo, της παράδοσης και του «μύθου» της.